INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Jay-Z-t kidekorálták jelölésekkel

InfoRádió / MTI
Jay-Z kapta a legtöbb, 8 jelölést a Grammy-díjra, Kendrick Lamar és Bruno Mars pedig szintén több kategóriában esélyes az Amerikai Lemezakadémia elismerésére, amelyet január 28-án adnak át.

A legfontosabb négy Grammy-jelölést az új előadó, legjobb felvétel, legjobb dal és a legjobb album kategóriában kedden a CBS reggeli műsorában hozták nyilvánosságra, majd a lemezakadémia közzétette mind a 84 kategória jelöltjeit. Ezúttal az R&B-előadók a legesélyesebbek a győzelemre a négy csúcskategóriában. A rock és country műfajból ezekben a mezőnyökben most nincs versenyző.

Nyolc jelöléssel Jay-Z vezeti a listát: elnyerheti 4:44 című lemezével az év albuma és az év raplemeze, The Story of O.J. című számával az év felvétele és a 4:44 című számmal a legjobb dal díját is. A lemezen a rapsztár és Beyonce kapcsolatáról és családi életükről szóló dalok is szerepelnek.

Kendrick Lamar hét mezőnyben - köztük negyedik stúdióalbumával, a Damn című koronggal a legjobb album és a Humble című számmal az év felvétele kategóriában - is esélyes. Bruno Mars pedig hat trófeát gyűjthet, mások mellett a 24K Magic révén az év legjobb lemezének és felvételének díja is övé lehet.

Childish Gambino, akit sokan az Emmy- és Golden Globe-díjas színészként, Donald Gloverként ismernek, öt kategóriában jelölt a rangos zenei díjra.

A 2018-as Grammy-díjátadón a nők közül SZA kaphatja a legtöbb díjat öt jelölésével, egyebek mellett a legjobb új előadó mezőnyben is győzhet.

Az év legjobb dalának díjáért a november közepén megrendezett Latin Grammy-ceremónián négy díjjal jutalmazott Despacito is versenyben van.

A 60. Grammy-gálát január 28-án, vasárnap élőben közvetíti a CBS televízió a New York-i Madison Square Gardenből. A díjakról a lemezakadémia 13 ezer tagja december 7. és 21. között szavaz.

Az Amerikai Lemezakadémia júniusban jelentette be, hogy idén már online lehet szavazni a Grammy-díjakról. A lépéssel azt akarják elérni, hogy a fiatal zenészek is szavazzanak, valamint azok is, akik a voksolás idején turnéznak. Idén olyan dalokat és lemezeket lehetett jelölni, amelyek 2016. október 1. és 2017. szeptember 30. között jelentek meg.

A címlapról ajánljuk