INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 5. szerda
Krisztina

tánckoncert

szolnoki szimfonikus zenekar

újév

Jön a hetedik tánckoncert

InfoRádió / MTI

Hetedik alkalommal köszönti tánckoncerttel az újévet a Szolnoki Szimfonikus Zenekar január 13-án a Tisza-parti város sportcsarnokában, ezúttal a Magyar Állami Népi Együttessel közösen. A tánckoncert műfaját Izaki Maszahiro karmester álmodta meg hét évvel ezelőtt.

A Napszédítők - Nemzeti Tánckoncert című produkció során a népmesékből ismert bűvös hetes szám Liszt, Bartók és Kodály művészetén keresztül nem csupán a zene "mesebeli álomországába" röpíti el a hallgatóságát, hanem a néptánc leghitelesebb hazai előadóinak közreműködésével az autentikus népzenei kultúra sajátosan magyar, édes-keserű világába is elkalauzolja a közönséget - közölte az esemény sajtófőnöke, Tibenszky Móni Lisa.

Az Izaki Maszahiro karmester által megálmodott tánckoncerteken egyenértékű a zene és a tánc szerepe. A tánc révén láthatóvá vált a zene - idézi a közlemény a karmestert. Az elmúlt hét év alatt a népi tánc, a mozgásszínház, a modern tánc, a balett és a versenytánc is szerepet kapott a szimfonikusok színpadán, a legjelesebb magyar művészeti együttesek közreműködésével- olvasható tájékoztatásban.

Az újévköszöntő produkciókban a szimfonikus zenekar mindig más-más arcát láttatta, kivétel nélkül mindig telt ház előtt. Az idei tánckoncert visszakanyarodik a legelső produkcióhoz, a magyarság és a népdalok világához.

A produkció házigazdája Ókovács Szilveszter.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018