eur:
392.82
usd:
366.14
bux:
66803.65
2024. április 26. péntek Ervin

Zene és kulináris élmények az Esterházy-kastélyban

Szeptember 6-án, Nicolas Altstaedt és a Haydn-Filharmónia koncertjével indul a kismartoni Esterházy-kastély új, zenei és kulináris fesztiválja; a HERBSTGOLD. A tíznapos fesztivál középpontjában a zenei és kulináris forradalmi újítások állnak: Haydn és kortársai mellett jazz, balkáni és roma zenei koncerteket kínál kulináris élvezetekkel és a történelmi helyszín hagyományaival összekapcsolva.

Az érzékek harmóniájára törekvő fesztiválon a közönség a fellépő művészeket eddig talán nem annyira ismert oldalairól is megismerheti a koncertek előtti beszélgetések segítségével. Kiderül, hogy Ian Bostridge például a történelemtudományok doktora, hogy François Leleux kitűnően ért a borokhoz, és hogy Rudolf Taschner matematikus a zenei kompozíciók és a véletlenek összefüggéseit kutatja.

Ottensamer és Sérafimova koncertje után az első hétvége a balkáni és roma zenére fókuszál, a szerb fenegyerek Magnifico, Titi Robin és az Original Kocani Orkestar lép fel a kastélykert üvegházában; az Orangerie-ben a Gault Millau védnöksége alatt osztrák, magyar és szlovén sztárséfek kínálják ínycsiklandozó tradicionális ételeiket és forradalmi új kreációikat.

A hét eleje ismét a klasszikusokról szól: Mozarttól Poulenc-ig kalandozunk Lonquich és Leleux kalauzolásában, Schubert Téli utazás című dalciklusával egy kicsit visszavonulhatunk Ian Bostridgeelőadásában, hogy felkészülhessünk a kameruni jazz legenda, a fúziós jazz egyik legjelesebb képviselőjének Manu Dibango és a Soul Makossa Gang virtuóz előadására.

A fesztivál utolsó napján, szeptember 16-án, minden a négyes szám körül forog a vonósnégyes maratonon. Az Ensemble Quator Ebène, a Schumann Quartett, a Quartett plus 1 és a Phoen Saxophon Quartett töltik meg az Esterházy-kastély minden termét, a borospincéktől a hercegnék szalonjáig.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×