eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Komolyzenei koncertek kis templomokban

Komolyzenei koncertek kis templomokban

Rendhagyó programsorozatot szerveztek a Szolnoki Szimfonikusok a karmester és karnagy mesterkurzus résztvevőivel.

Szolnok szimfonikus zenekara ismét egy grandiózus projektet indított útjára tegnap a Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus és a debreceni Kodály Kórus közreműködésével. A Nemzetközi Karmester és Karnagy Mesterkurzusra jelentkező karmesterek és karnagyok akadémiai szintű képzésben részesülnek, és többek között Szolnok város fő-zeneigazgatójától, Izaki Maszahirotól tanulhatnak.

A nagyközönség számára az új projekthez kapcsolódó koncertek jelentik az igazi csemegét: a Reformáció 500 nevű sorozatban a Tisza-tó környéki, kulturálisan ellátatlan települések templomaiban lép fel a zenekar június 11-16. között. Előadások lesznek Marfűn, Törökszentmiklóson, illetve a nemrégiben felújított Tisza-tavi templomokban Tiszaigaron, Tiszaderzsen, Tiszaszőlősön, Tiszaszentimrén és a Kunmadarasi 2000 férőhelyes templomban is. A turné tisztelegni kíván a reformáció 500 éves jubileuma, kulturális örökségeink és az újjászületés előtt a zene nyelvén megszólítva a nagyközönséget.

A mesterkurzust két nagy fellépés zárja: 17-én a Szolnoki Aba-Novák Agóra Művelődési Központban jótékonysági gálakoncertet rendeznek, 18-án pedig Budapesten a MomKult színháztermében lépnek fel sokszínű repertoárral az ifjú nemzetközi karmesterek és karnagyok.

A zenetörténet legkiválóbb komponistáinak remekművei csendülnek fel a kurzus hallgatóinak vezényletével, mint pl. Beethoven II. szimfóniája, Mendelssohn V. szimfóniája, vagy Csajkovszkij IV. szimfóniája, de a XX. századi modern zene kedvelői is megtalálhatják számításaikat, hiszen Bartók egyik legismertebb műve, a Táncszvit is elhangzik a nagyszabású gálakoncerten.

 Ez a koncert ingyenes, de a részvétel regisztrációhoz kötött.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×