INFORÁDIÓ 
2019. január 22. kedd
Artúr, Vince

koncert

templom

komolyzene

izaki maszahiro

Komolyzenei koncertek kis templomokban

Komolyzenei koncertek kis templomokban

InfoRádió

Rendhagyó programsorozatot szerveztek a Szolnoki Szimfonikusok a karmester és karnagy mesterkurzus résztvevőivel.

Szolnok szimfonikus zenekara ismét egy grandiózus projektet indított útjára tegnap a Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus és a debreceni Kodály Kórus közreműködésével. A Nemzetközi Karmester és Karnagy Mesterkurzusra jelentkező karmesterek és karnagyok akadémiai szintű képzésben részesülnek, és többek között Szolnok város fő-zeneigazgatójától, Izaki Maszahirotól tanulhatnak.

A nagyközönség számára az új projekthez kapcsolódó koncertek jelentik az igazi csemegét: a Reformáció 500 nevű sorozatban a Tisza-tó környéki, kulturálisan ellátatlan települések templomaiban lép fel a zenekar június 11-16. között. Előadások lesznek Marfűn, Törökszentmiklóson, illetve a nemrégiben felújított Tisza-tavi templomokban Tiszaigaron, Tiszaderzsen, Tiszaszőlősön, Tiszaszentimrén és a Kunmadarasi 2000 férőhelyes templomban is. A turné tisztelegni kíván a reformáció 500 éves jubileuma, kulturális örökségeink és az újjászületés előtt a zene nyelvén megszólítva a nagyközönséget.

A mesterkurzust két nagy fellépés zárja: 17-én a Szolnoki Aba-Novák Agóra Művelődési Központban jótékonysági gálakoncertet rendeznek, 18-án pedig Budapesten a MomKult színháztermében lépnek fel sokszínű repertoárral az ifjú nemzetközi karmesterek és karnagyok.

A zenetörténet legkiválóbb komponistáinak remekművei csendülnek fel a kurzus hallgatóinak vezényletével, mint pl. Beethoven II. szimfóniája, Mendelssohn V. szimfóniája, vagy Csajkovszkij IV. szimfóniája, de a XX. századi modern zene kedvelői is megtalálhatják számításaikat, hiszen Bartók egyik legismertebb műve, a Táncszvit is elhangzik a nagyszabású gálakoncerten.

 Ez a koncert ingyenes, de a részvétel regisztrációhoz kötött.

A címlapról ajánljuk

Meghalt Tony Mendez

Az egykori CIA-ügynök legendás iráni túszszabadító akciója alapján készült Az Argo-akció...
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
 
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018