eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Elkényezteti programokkal a hosszú hétvége a családokat

A hosszú hétvégén rengeteg családi program várja az érdeklődőket - jazznap, a Vígszínház majálisa és a Kaláka koncertje is szerepel a kínálatban.

Szombat délelőtt Három székláb címmel az Urániában játszik a Kaláka együttes legkedveltebb gyerekdarabjaiból. Felhangzanak a többi között Kányádi Sándor, Weöres Sándor, Móra Ferenc verseire írott dalok és a gyereklemezek régi kedvencei.

A Kaláka muzsikusai érdekes hangszereiket is bemutatják, lehet együtt énekelni, közösen verset mondani és muzsikálni. Este pedig az együttes a felnőtteket várja a Marczibányi téri Művelődési Központban Petruskával közös koncertjére.

A Ferencvárosi Művelődési Központban a Makám együttes várja szombat délelőtt interkatív családi koncertjére a családokat. Kimegyek holnap az állatkertbe! című műsorában a mesés történetek témája az állatvilág és az ember, különösen a gyermekek kapcsolata. Hallunk a százlábú születéséről, a karikás szemű nyúl rémálmairól és egy álmedve téli settenkedéseiről.

A Fonóban szombaton Navratil Andrea koncertje, valamint Tedd ki a pontot! táncház lesz a Dűvő zenekarral.

Vasárnap lesz a Nemzetközi Jazz Nap – ebből az alkalomból Budapesten több mint 15 ingyenes koncertet tartanak, lesz jammeles és gyereknek-családoknak szóló zenélés is.

A Fonóban a Béres Eszter trió muzsikál, utána pedig a Juhász Gábor trió nyilvános lemezfelvételére várják az érdeklődőket.

Vasárnap délelőtt a Kuruttyoló békakirály világkörüli úton című mesére várja a gyerekeket Tarján Veronika énekes, drámapedagógus és Mogyoró Kornél zeneszerző, ütőhangszeres az Óbudai Kulturális Központban.

A Budapest Music Centerben is gondoltak a gyerekekre: folytatódik Lakatos György fagottművész ifjúsági sorozata a Régi mesék, új mesék és ugyanitt lesz délelőtt a Modern Art Orchestra Zenehajója, amelyen a jazzt igyekeznek megszerettetni a gyerekekkel – interaktív formában – Hajós András műsorvezetésével.

Bizonyára sok gyerekeket foglalkoztat a kérdés, hogy léteznek-e mumusok. A B32 Galéria és Kultúrtérben a focista kislány, Borka éppen ennek jár utána – vasárnap délelőtt.

Vasárnap májusfás táncházra várnak kicsiket és nagyokat a Marczibányi téri Művelődési Központba, a muzsika és tánc mellett pedig kézműves-foglalkozások is lesznek.

Május 1-én a látogatókkal együtt új látványossággal és Lajkó Félix koncerttel ünnepli 50. születésnapját a szentendrei Skanzen. Az ünnepi program központi helyszíne a Felföldi mezőváros.

Itt mutatkozik be először a Szabadtéri Néprajzi Múzeum új attrakciója, az „Élő Történelem”. A látogatók beleshetnek egy 19. század végi kisváros lakóinak mindennapjaiba és megtudhatják, hogy miként bolygatta fel az életüket egy ismert színésznő érkezése.

A mezőváros főterén mutatványosok, gólyalábasok, vándor színi társulat gondoskodik a vásári hangulatról. A portákon gyertyamártás, szövés-fonás, mézeskalács-készítés mellett megelevenednek a májushoz kapcsolódó népszokások. Az ünnepnapot a virtuóz hegedűművész, Lajkó Félix koncertje zárja.

A Vígszínház majálisán hétfőn meghirdetik az új évadot, a társulat színészei számos meglepetéssel készülnek erre az alkalomra. Eszenyi Enikő igazgató elmondta, hogy az egész estet a Vígszínház új zenekara zárja majd, a Grund együttes. Jelezte, nem kell félni a rossz időtől sem, mert a filmvetítések és a műsor egy része bent zajlik majd.

Vasárnap zár a Mezőgazdasági Múzeum interaktív Bűvös Óceán kiállítása, amely egy képzeletbeli mélytengeri utazásra invitálja a családokat. A Fővárosi Állat- és Növénykert hétvégén hosszabb, 9 órától este 7-ig tartó nyitvatartással várja az érdeklődőket, meg lehet nézni a zebracsikót és a gyűrűsfarkú makik nemrég született kicsinyeit is.

Hétfőn öt órától pedig Novák Péter mutatja be új lemezét a Fonóban. Novák Péter és a Kultúrpart társulata Üzenet a Földről c. darabját Weöres Sándor megzenésített verseire, és Novák interaktív beszélgetéseire építette, a téma: a fenntartható fejlődés.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 18:23
×
×
×
×