eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Önmagát alakítja Budapest a Bollywood-i szerelmes filmben - videó

A nagy sikerre, körülbelül 20 millió nézőre számító Raabta című mozi az indiai sikerfilmgyár, Bollywood egyik legújabb alkotása. Különlegessége, hogy Budapesten forgatták, és a történet a magyar fővárosban is játszódik - számolt be a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ.

Budapest kedvelt forgatási helyszín a külföldi filmesek körében. A sokarcú főváros a különböző hangulatokat, korokat könnyen megeleveníteni tudó utcáival, épületeivel kiváló és nem utolsó sorban olcsó helyszínnek számít.

Budapest játszotta már a ragyogó Párizst, a romos Kelet-Berlint, de csak legritkábban önmagát.

A „Raabta” az indiai sikerfilmgyár, Bollywood egyik legújabb alkotása, melyet Budapesten forgattak, és a történet a magyar fővárosban is játszódik.

A várost bemutató háttérképek, helyszínek a tapasztalatok szerint turisztikai szempontból lényeges vonzerőt jelentenek.

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) ezért turisztikai-marketing eszközeivel, valamint indiai turisztikai partnercége, a Robinville közvetítésével segítette a helyszín kiválasztását.

Emellett a BFTK nemzetközi kiállításokon és konferenciákon rendszeresen tárgyal az indiai beutaztató cégek képviselőivel a budapesti turisztikai lehetőségekről, attrakciókról, vonzó kulturális programokról.

A Főváros turisztikai cége ezt a tevékenységét azért is tartja jelentős feladatának, mivel Indiából egyre több vendég érkezik a magyar fővárosba.

 Az eddigi dinamikus emelkedést remélhetőleg tovább növeli a nagy nézőszámra számító Raabta, melynek

mozipremierét június 9-ére tűzték ki.

A film az Indiában nagy sztárnak számító Sushant Singh Rajput és Kriti Sanon főszereplésével készült, rendezője Dinesh Vijan.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×