INFORÁDIÓ 
2020. július 12. vasárnap
Dalma, Izabella

rolling stones

vizes-vb 2017

megnyitó

koncert

A Rolling Stones-szal gurítanának a vizes vb-n, 4 milliárd lesz a megnyitó

A Rolling Stones-szal gurítanának a vizes vb-n, 4 milliárd lesz a megnyitó

InfoRádió

Monumentálisra dagad a vizes világbajnokság megnyitójának büdzséje - írta az Index.hu.

Hihetetlen mennyiségű energiát és anyagi forrást fordítanak a szervezők az idei vizes világbajnokság megszervezésére. A jelenség egyik nem várt, de annál látványosabb példája a sportesemény nyitóünnepségének monumentálisra dagadása - írta az Index.hu. A nyitó- és zárórendezvényre kereken 4 milliárd forintot költünk – ebből

nagyjából 3,5 milliárd tisztán a megnyitóra megy el: egy 90 perces show-ra a Dunán lévő színpadon.

A portálnak nyilatkozó források szerint a nagy tévétársaságok azonban nem akarták közvetíteni a megnyitót, vagy legfeljebb egy rövid összeállításban, amire válaszként az az ötlet született, hogy hívják meg a Rolling Stonest, arra biztosan nem mondanak nemet a tévék. Az Index információi szerint jelenleg is zajlanak a tárgyalások a menedzsmenttel, és állítólag nem is állnak rosszul.

A vizes vb-hez kapcsolódó nyilvános rendezvényekre egyébként a portál összeállítása szerint két tételben összesen 6 milliárd forintot költenek (nettó), lesz még ugyanis egy 2 milliárd forintból megrendezett FINA Market Street nevű vizes fesztivál és piac is, részben a szponzorok számára, részben a nagyközönség szórakoztatására, két helyszínen, a Dagály strandon és a Margitszigeten.

A Rolling Stones amúgy a világ legdrágább zenekara, amely a fellelhető források szerint 1,5 millió dollártól (430 millió forint) vállal fellépéseket, de az ár nagyban függ a rendezvény típusától - írta az Index. Például ha valaki az esküvőjén akar velük janizni, akkor ennek a többszörösét is elkérhetik. A vizes vb nyitóshow-ján való megjelenés valahol a két véglet között lehet, azaz a kétmilliárdos művészeti lebonyolításba simán belefér.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018