eur:
394.18
usd:
369.51
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

King Kong mindenkit lenyomott

Elsöprő győzelemmel nyitott az új King Kong-film, a Kong: Koponya-sziget az észak-amerikai mozikban, 61 millió dollárra (17,8 milliárd forint) becsülik a hétvégi jegyárbevételét.

A Warner Bros. szörnye győztesen került ki a mozinézőkért vívott csatából a másik szörny, a Fox Loganja, a farkasember ellen: az előző hétvége sztárja a toplista második helyére szorult vissza, ezen a hétvégén már csak 37,8 millió dollárért váltottak rá jegyet, ezzel észak-amerikai jegyárbevételei 152,6 millióra nőttek.

A King Kong a variety.com szakértői szerint jóval felülmúlta a várakozásokat, melyek 45-50 milliós debütálást jósoltak. Mivel a Tom Hiddleston, Samuel L. Jackson és Brie Larson főszereplésével forgatott mozi gyártására nagyjából 185 millió dollárt költöttek a stúdiók, a világ más piacain is tarolnia kell, ha a készítők keresni akarnak rajta. Ezen a hétvégén 65 Észak-Amerikán kívüli országban mutatták be 81,6 milliós jegyárbevétellel.

A Kong: Koponya-sziget a második része a Warner és a Legendary tervezett szörnysorozatának. Az első, a 2014-ben bemutatott Godzilla 93,2 millióval nyitott az amerikai mozikban annak idején, az egész világon pedig 529,1 millió dollárt gyűjtött. A tervek szerint a két hatalmas főemlős csatája lesz a harmadik rész témája valamikor a nem túl távoli jövőben.

Harmadik helyre futott be a Blumhouse és a Universal Tűnj el! című thrillere, amelyik fantasztikus pénzügyi sikerrel, 111 millió dolláros jegyárbevétellel zárta harmadik hetét, miközben csak 4,5 millióból készült. A fehér bőrű barátnője családja birtokára látogató fekete fiú rémálommá vált bemutatkozását a magyar nézők április 20-ától láthatják.

A toplista negyedik helyét 10,1 milliós jegyárbevétellel a Lionsgate A viskó című filmje foglalja el. A vallási témájú bestsellerből készült alkotás hőse, egy gyermekét gyászoló apa titokzatos meghívást, csodás segítséget kap. Az apát Sam Worthington (Avatar, A fegyvertelen katona), "meghívóját" Octavia Spencer (A számolás joga, A segítség) játssza. Két hét alatt 32,5 millió dollárért váltottak rá jegyet az észak-amerikai mozikban.

A Lego Batman - A film 7,8 milliójával az ötödik lett a hétvégén. A játékfigurák szuperhősfilmje öt hét alatt 159 milliós bevétellel gazdagodott.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×