eur:
393.33
usd:
367.92
bux:
65878.06
2024. április 24. szerda György

Graffitisek vették kezelésbe az óbudai parókiát - kivételesen rendelésre

Egy háromszáz négyzetméteres, Kós Károly ihlette falfestmény került a felújított óbudai református parókia tűzfalára.

A projekt kivitelezője a budapesti tűzfalfestésekről ismert Színes Város Csoport, megrendelője pedig Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata és az Óbudai Református Egyházközség volt. A templomot 221 éve szentelték fel, még II. József uralkodásának idején - idézi Bús Balázst, a kerület polgármesterét a Színes Város.

A beruházás részeként az alkotás megfestését komplex rekonstrukció előzte meg, amely kiterjedt a pincében történő ázás megszüntetésére, valamint a teljes körű hőszigetelésre is.

Flór Péter, a csoport főtitkára elmondta: "a szokatlanul hideg téli időjárásnak köszönhetően későbbre tolódott a munka befejezése, a végeredmény azonban magáért beszél. Nagyon örülünk, hogy egyre több esetben van lehetőségünk komplex rekonstrukciós munkát végezni a dekorációs falfestések mellett".

A munka Kós Károlyhoz való kapcsolódása kézenfekvő volt, hiszen az építész-festőművész tervezte az óbudai református templomot 1909-ben. Az eredetileg Kós Károly tervei alapján elkészült falfestmény "átiratát" Veszeli Lajos festőművész készítette.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×