eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Máltán nem aggódnak: van alternatív "Azúr ablak"

A Máltai Idegenforgalmi Hivatal sajnálatosnak nevezte az évekkel ezelőtt megjósolt eseményt, de nem tart a turizmus megtorpanásától.

Málta egyik fő látványossága, a Gozo-szigeten található Azúr ablak szerdára virradóra egy vihar miatt teljesen megsemmisült. A világot órák alatt bejárta a hír, helyiek pedig maguk is látni akarták a szinte minden prospektusban látható nevezetesség hűlt helyét, nagy számban indultak a helyszínre. 

A Máltai Idegenforgalmi Hivatal magyarországi képviselet-vezetője, Hangya Edina az esettel kapcsolatban a Turizmus.com-nak elmondta: a természet pusztító erején kívül nem tett jót az állapotának az engedetlen turisták folyamatos ostroma sem. Hiába volt ugyanis tiltó tábla kitéve a látványossághoz, annak csodálatos boltívére mindenki szeretett felmenni. A helyszín emellett többször adott otthon filmforgatásnak is, ez sem tett jót az „ablak” állapotának.

A szakmai lapnak azt is elmondta, hogy a pillanatnyi megtorpanás után a helyiek valószínűleg hamar „bevezetik” a köztudatba azt a másik „szikla-ablakot”, ahová szintén mehetnek majd kirándulók mind vízen, mind szárazföldön. Jelenleg ehhez a formációhoz a nehéz megközelíthetőség miatt még csak a gyalogtúrázók és a bringások férnek közel, de a búvárok körében épp olyan közkedvelt, mint szomorú sorsú elődje. 

Kisebb, de igencsak látványos a Wied il-Mielah ablak:

Hangya Edina hozzátette: jócskán maradt még látnivaló Máltán, ahová évente 2 millió turista érkezik.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×