eur:
393.74
usd:
369.4
bux:
65847.02
2024. április 23. kedd Béla
Fedezze fel Budapestet ingyenes városnézéseken

Fedezze fel Budapestet ingyenes városnézéseken

Február 23-26. között szervezik meg fővárosunkban az Idegenvezetők Világnapját, melynek során gyalogos, buszos, villamosos és hajós városnézésekre invitálják az érdeklődőket.

A rendezvény célja a főváros szépségeinek és kulturális kincseinek bemutatása, valamint az, hogy felhívják a figyelmet az idegenvezetők szakmai felkészültségére, értékteremtő és -közvetítő munkájára.

A gyalogos sétákat február 23-24-én szervezik, a buszos, hajós, villamosos túrákra 26-án vasárnap kerül sor. A legtöbb túra ingyenes és többségükre regisztrálni is kell a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara oldalán. Bizonyos túrákat mozgáskorlátozottak is végigjárhatnak, ezekről szintén a kamara honlapján lehet tájékozódni.

Ízelítő a gyalogtúrákból: toronytúra a Mátyás-templomban, esti séta a Gellért-hegyen, idegenvezetés a Milleniumi Földalatti Vasúton, az operaházban, az Óbudai Múzeumban és a Magyar Elektrotechnikai Múzeumban. Séta a várnegyedben, Zuglóban és Terézvárosban, Lechner Ödön emlékséta Kőbányán.

A villamosos túrák a 2-es, a 6-os és a 61/56A vonalakon zajlanak majd, az utóbbi nem különjárat lesz, hanem menetrend szerinti villamos, ezért csak érvényes jeggyel/bérlettel lehet majd felszállni.

Aki busszal szeretné bejárni Budapestet, az a Bálna Budapesthez menjen, de a legjobb, ha előre regisztrál, mert a helyszínen már többnyire korlátozottak a lehetőségek. Az út körülbelül másfél órás, és vannak idegen nyelvű vezetések is.

Hajóval előzetes regisztráció után lehet megnézni Budapestet, a járművek a Nehru partról, a Bálna közeléből indulnak. A részvételt jelezni a szabad helyek erejéig, illetve február 22. 12 óráig lehet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×