eur:
389.58
usd:
363.24
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Tordai Teri: Manapság nem is szabad megöregedni

Tordai Teri: "Manapság nem is szabad megöregedni"

Péntek este mutatják be a Pataki Éva regényéből készült, Nőkből is megárt... című darabot - Tordai Teri és lánya, Horváth Lili főszereplésével a Bethlen Téri Színházban. Az előadást Cseh Judit rendezi, aki a Találkozások tehetséggondozó programban Mészáros Márta filmrendező mentorálásával dolgozik. A Mamát alakító Tordai Teri az InfoRádióban elmondta, maga kérte fel a szerzőt, írja színpadra a regényt.

Tordai Teri felidézte, mellbe verte, ahogy a könyv őszintén, nem kifigurázva, kinevetve foglalkozik az idő elteltével, azzal, hogyan következik be az ember életébe a nagymamaság, amikor még aktív, dolgozik.

„Minket valahogy modernebbül ért, mint az anyáinkat. Van egy mondat, amit mondok is a darabban a pszichológusnőnek: manapság nem is szabad megöregedni. Nagyon agilisek vagyunk, mi nagymamák. De velünk ugyanúgy megtörténik, hogy a gyerekek kirepülnek.”

Tordai Teri a lányával, Horváth Lilivel már többször játszott együtt, de anya-lánya szerepet még sosem játszottak.

„Az első közös munkák az volt, amikor Lili harmadéves volt a főiskolán, Benedek Miklós rendezte Veszprémben a Warrenné mesterségét. A Warrenné mindig a dívák, drámai színésznők szerepe, Vivie-t pedig kezdő, fiatal, tehetséges színésznő szokta játszani, és nagyon jól passzolnak össze. Ebben a felállásban Lili sokkal erősebb Vivie-karakter volt, mint én mint Warrenné.”

Tordai Teri kiemelte, végtelenül büszke arra, hogy Lili a mai világban ezzel a foglalkozással három gyereket vállal. Az egy nagyszerű produkció, ami minden színházinál többet ér – fogalmazott a színművész.

Tordai Teri kiemelte, érdekesnek gondolta, azt a helyzetet, hogy egy harmonikus anya-lánya kapcsolatban lehet vitatkozni is. Kell egy jó emberi és munkakapcsolat ahhoz, hogy fel merjük vállalni, hogy nagyon feszül a húr, ahogy az életben – fogalmazott a színművész.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×