eur:
392.93
usd:
366.5
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Udvaros Dorottya: a véletlennek és Cseh Tamásnak köszönhető az új lemez

"Majdnem valaki" címmel jelent meg Udvaros Dorottya új albuma, amelynek lemezbemutatóját kedd este tartják a Müpában. A Bereményi Géza és Hrutka Róbert közreműködésével létre jött anyag keletkezéséről Udvaros Dorottya színművész beszélt az InfoRádióban.

"Az, hogy ez a lemez elkészült, tulajdonképpen egy véletlenen múlott. Pár évvel ezelőtt, amikor csináltam egy önálló estet, sokat gondolkodtam, mi is legyen benne: régi szerepekből részletek például, sok minden felmerült, de ahhoz igazán nem volt sok kedvem, untam volna. Arra gondoltam, mi lenne, ha felkérnék kortárs írókat, zeneszerzőket, hogy rövid novellákat vagy bármilyen, életre adott reflexiókat írjanak. Természetesen Bereményi Gézát is felkértem, Hrutka Róbertet is, hogy írjon nekem egy dalt. Bereményi Géza néhány éve csinált egy Cseh Tamás-emlékestet, ahol néhányan színészek énekeltünk. Hrutka Róbert zenekara volt ott, és ő is hangszerelte Cseh Tamás dalait, nagyon szerettem a vele való közös munkát. Egy dalt kértem tőlük, hármat írtak, ez szöget ütött a fejembe, aztán valahogy még lett kettő, kedvük volt dalokat írni. Ötnél ültünk és egymásra nézve mindannyian kimondtuk: ebből egy lemez lesz. Nem is reméltem, hogy még fogok lemezt csinálni" - mondta Udvaros Dorottya.

"Mivel Géza egy fantasztikus fantáziájú dalszövegíró, egy pár perces dalban is képes egy egész élettörténetet megírni. Nagyon sok minden van a lemezen, természetesen a férfi-nő kapcsolatról is több dal szól, de a XXI. század éppen a legszorongatóbb témákról szól. Írtak egy gyönyörű, szinte népdalt is. Robi nagyon sokféle zenét szerez, van benne olyan dal is, ami reményeim szerint sláger lehet, de vannak benne balladaszerű, nagyon érzelmes, lírai dalok is" - mondta a színművész.

"Az október 20-i koncerten szinte kizárólag ennek, az új lemeznek az anyaga hangzik el, de egy-két dalt beletettünk abból a bizonyos Cseh Tamás-emlékestből, hiszen annak köszönhetem, hogy ez a lemez elkészült" - tette hozzá Udvaros Dorottya.

Hanganyag: Oláh András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×