eur:
392.5
usd:
367.4
bux:
66214.52
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Magyar kórus énekel a betlehemi éjféli misén

A ferencesek által fenntartott budai Szent Angéla Gimnázium diákjaiból, öregdiákjaiból és tanáraiból álló énekkar az idei karácsonyt Palesztinában tölti, és az éjféli misén abban a templomban énekel, melyre ilyenkor az egész világ figyel: a Kisjézus szülőhelyéül szolgáló barlang fölé épült ősi bazilikában.

A Ferences Sajtóközpont közleményében emlékeztet, hogy a kórus tavaly már járt Izraelben a jeruzsálemi ferences énekiskola meghívására. A Menus Gabriella karnagy vezetésével működő kórus akkori sikeres szereplésük alapján kapta az éjféli szentmisére szóló meghívást.

Két szempontból is nagy megtiszteltetés ez hazánknak. Az egyik, hogy magyar kórus még sohasem szerepelt ebben a templomban és magyar szerző műve sem hangzott fel a sokat látott és hallott falak között. A betlehemi éjféli szentmisét a világ számos tévécsatornája, köztük az M2 is egyenes adásban közvetíti.

Címlapról ajánljuk

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 09:37
×
×
×
×