eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Ákos már csak egyszer lép fel az idén

Ákos idén már csak egyetlen koncertet ad: május 14-én a Papp László Budapest Sportarénában mutatja be tavaly év végén megjelent A katona imája című albumát.

Az előadó az Aréna-koncert után hosszabb szünetet tart, 2011-ben nem lép fel fesztiválokon és nem indul turnéra sem. Ákos legutóbb április 17-én a londoni Troxyban lépett fel nagy sikerrel.

A közlemény kiemeli: a jövő szombati koncert műszaki előkészítése csaknem egy éve zajlik, az Arénában egyedi, speciális formájú színpadi teret alakítanak ki.

"Hét éve nem volt önálló lemezbemutató fellépésem a fővárosban, legutóbb 2004 májusában, a Kisstadionban rendeztünk ilyet. A mostani Aréna-koncert is egyszeri alkalom lesz, mivel ilyen színpad-, látvány- és pirotechnikát, világítást másutt az országban nem tudunk megvalósítani" - mondta Ákos, valamint Kiss Zsolt, a produkció műszaki vezetője egy hónappal ezelőtt, a zenész Utazó című, remixeket és klipeket is tartalmazó DualDisc (kétoldalas) kiadványának bemutatóján.

Mint akkor elhangzott, a májusi koncert színpada kétszer akkora lesz, mint általában, a világítást több mint százhúsz robotlámpa biztosítja, az előadást tizennégy kamerával rögzítik majd.

A május 14-i koncerten A katona imája dalai mellett elhangzik az Utazó is. "Teljesen új műsorral állunk elő, az előző, Szindbád-turnéról mindössze két dalt hagyunk meg" - emelte ki Ákos, aki az egyik televíziós tehetségkutató versenyből ismert Janicsák Vecával egy duettet is előad majd az Arénában.

Ákos március elején az elmúlt év legjobb pop-rock lemeze Fonogram-díját kapta meg A katona imájáért. A szerzői kiadásban megjelent anyag az előadó tizenhatodik magyar nyelvű szólólemeze. Az énekes a nyolcvanas évek végén a Bonanza Banzai frontembereként lett ismert, szólóelőadóként több száz telt házas koncertet adott, munkásságát számos szakmai díjjal ismerték el. Készített verses hangjáték-albumot, hangoskönyvet, írt zenét színdarabhoz.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×