eur:
392.55
usd:
366.24
bux:
66793.26
2024. április 26. péntek Ervin

Kubik Anna: Már nem tudja az ember hova húzni a nadrágszíjat

Kubik Anna szerint szörnyű, hogy a Pesti Magyar Színház idén csonka évadot hirdet a forrás-elvonások miatt. Az InfoRádió Aréna című műsorában a Kossuth-díjas színművész beszél ezzel kapcsolatos érzéseiről.

Az említett pénzelvonásoknak mi lehet a végén? Éppen megnéztem az önök színházát, néhány évvel ezelőtt 800 millió forint volt a támogatás, aztán ez tavalyelőtt már csak 650 millió. Abból megint egy kicsit lecsíptek, és éppen most, a közelmúltban volt egy 70 milliós zárolás. Az igazgatójuk, Õze Áron azt nyilatkozta, hogy kénytelenek lesznek csonka évadot hirdetni a következő évadra. A 2011-2012-es évadban a pesti Magyar Színházban az évad első felében egyáltalán nem lesz bemutató. Azt reméli, hogy majd 2012-ben lesz.

Hát ez szörnyű hír, és meg kell, hogy mondjam, leginkább a fiatalok miatt aggódom. Nagyon jó csapat van most a Magyar Színházban, nagyon szeretem a kollégáimat, nagyon jó közösségnek tartom, jó együttes. És nem lesz munka.

Igen, és hát egy új típusú úton, vagy egy izgalmasabb úton indultak el.

Igen. Nem lesz lehetőség. És az a baj, hogyha így csökken minden, nagyon nehéz visszahozni. Mert azt én még nem láttam, hogy egyik évről a másikra akkor valami a duplájára növekedett volna. Mindig csak csökken, és már nem tudja az ember hova húzni azt a nadrágszíjat. Tényleg a fiatalok miatt aggódom a legjobban, mert az ő munkalehetőségeiket veszik el, és amellett pedig hát a kultúraközvetítést, tehát amire fölesküdtünk, azt nem tudjuk végrehajtani, és ez szörnyű dolog. Hogyha az ember hivatásként felesküszik valamire, de nem tudja ezt az esküjét betartani. És nem saját maga miatt, hanem külső körülmények miatt. És ennél rémesebbet nem tudok elképzelni.

És mindeközben, állítólag a színház sincs túl jó állapotban. Azt hallottam, hogy minden előadás, esti előadás előtt a pesti Magyar Színházban a nézőtéri dolgozók az összes széket kipróbálják, hogy nehogy leszakadjon valamelyik néző alatt.

Így van, és ez csak a nézőtéri kiszolgáló részleg. Ha tudnák a kedves rádióhallgatók, hogy hogy néz ki például az öltözőnk vagy hogy néz ki belül, hátul, hát azt nem lehet elmondani, hogy milyen állapotban van! De mégis, attól félek, hogyha így felújítás címén bárkinek eszébe jutna, hogy fél évre bezárják, ne adj isten, hát el sem tudom képzelni.

 

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×