eur:
389.49
usd:
361.79
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Orsós László Jakab lett a World Voices Fesztivál igazgatója

A PEN American Center, a nemzetközi PEN Klub legnagyobb tagszervezete kinevezte Orsós László Jakabot a New York-i World Voices Fesztivál és Programsorozat új igazgatójává.

Orsós László Jakab újságíró, rendező és forgatókönyvíró eddig a New York-i Magyar Kulturális Központ igazgatójaként tevékenykedett, szervezésében zajlott le 2009-ben az Extremely Hungary elnevezésű New York-i kulturális évad, amely a magyar kultúrát volt hivatott bemutatni az amerikai közönségnek.

A követező PEN Voices Fesztivált 2011. április 25. és május 1. között rendezik meg, immáron hetedik alkalommal. A fesztivál az évek alatt az Egyesült Államok és a világ egyik legrangosabb irodalmi eseményévé nőtte ki magát.

"Orsós kurátori tapasztalata és fantáziája, valamint nemzetközi rálátása dinamizmust fog hozni a fesztiválnak" - mondta Steven Isenberg, a PEN vezérigazgatója. "Nagy örömmel hallottam, hogy Orsós Jakab elfogadta a felkérést. Nagyon várom, hogy megkezdjük a közös munkát" - értékelt Salman Rushdie, a fesztivál vezetőségi tagja.

A World Voices Fesztivált 2005-ben rendezték meg először, amikor Salman Rushdie volt a PEN American Center igazgatója. Azóta minden évben a világ több mint negyven országából több száz író látogatott New Yorkba, az irodalom és a szabad önkifejezés ünnepére.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 17:50
×
×
×
×