eur:
389.68
usd:
363.3
bux:
68208.62
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Sziget fesztivál: ezeket hallhatja a 0. napon!

A Sziget Fesztivál nulladik napján a Világzenei Színpadon Cseh Tamásra emlékeznek, az Amfiteátrumnál a Magyar Jazz Napja keretében magyar és amerikai művészek zenélnek együtt, a Nagyszínpadon pedig reggae és ska ünnepet tartanak a 65 éve született Bob Marley emlékére.

Az elmúlt hétvégén, augusztus 7-én volt Cseh Tamás halálának egy éves évfordulója. Az énekes, zeneszerző, előadóművész munkássága előtt tiszteleg a nyár elején megjelent "Eszembe jutottál" című album, amelyen 17 kortárs magyar előadó és együttes dolgozta fel saját stílusában Cseh Tamás dalait.

Ezeket most lemezbemutató koncerten hallgathatja meg a közönség a Sziget Fesztivál Világzenei Nagyszínpadán kedden 18 órától.

A lemezen és a koncerten a többi között a Heaven Street Seven, a Quimby, a Besh o droM, Lovasi András, Palya Bea, Harcsa Veronika, a Pannoni Allstar Ska Orchestra, a Napra és az egykori zenésztárs, Másik János adja elő Cseh Tamás dalait.

A Sziget Fesztivál további két, 0. napi programhelyszínén már délután 2 órakor elkezdődnek a programok. A Budapest Jazz Club - Amfiteátrum Színpadnál a Magyar Jazz Szövetség második alkalommal rendezi meg a Magyar Jazz Napját, ahol idén külföldi művészek és fiatal dzsessznövendékek is fellépnek.

A külföldi vendégek közül Gary Willis amerikai basszusgitáros és Tony Lakatos Németországban élő magyar származású szaxofonos egészítik ki Romhányi Áron zongorista és Szendőfi Péter dobos jungle-breakbeat duóját.

Tommy Campbell amerikai dzsesszdobos László Attila gitár- és Oláh Kálmán zongoraművésszel lép fel közösen, az ugyancsak amerikai világhírű dobos, Dennis Chambers és honfitársa, Dean Brown gitárvirtuóz Csepregi Gyula szaxofonossal és Vasvári Pál basszusgitárossal játszanak együtt. George Duke amerikai zongorista, aki az eddig legtöbb Grammy-díjra jelölt dzsessz zenész is egyben, a Budapest Jazz Orchestrával játszik közösen.

A Sziget Fesztivál Nagyszínpadán kedden a 65 éve született Bob Marleyra emlékeznek egy közel 9 órás reggae és ska ünnep keretében, szintén délután 2-től. Az est folyám fellép a Ladánybene 27, az amerikai Aggrolites, a négy évtizedes múltra visszatekintő jamaikai Toots and the Maytals, Bob Marley egykori együttesének emlékét hordozó Wailers, valamint a brit UB40 reggae/dub formáció.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×