eur:
389.44
usd:
363.72
bux:
68096.3
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Menjen múzeumba ebédidőben, álruhában!

Gondolt már arra, hogy a sietősen elfogyasztott munkahelyi ebéd helyett inkább múzeumba megy? Hogy korhű ruhában nézi végig a különböző korszakokat bemutató kiállításokat vagy hogy szívesen játszana a múzeumokban kiállított tárgyakkal? A Múzeumok Õszi Fesztiválján, amelyet idén országszerte mintegy 110 intézményben, október 1. és november 15. között rendeznek meg, minderre sor kerülhet.

Idén nyolc témakörbe csoportosítva szerveznek programokat a múzeumok. Az elmúlt évek során a Múzeumok őszbúcsúztató vígassága című program vált a fesztivál egyik legnagyobb érdeklődést kiváltó eseményévé, amelynek középpontjában a szabadtéri néprajzi múzeumok Márton-napi vígassága állt. Idén a hagyományőrző rendezvények mellett más múzeumok is, a profiljukhoz illő őszbúcsúztató programokkal készülnek, a Gödöllői Királyi Kastélyban például vadásznapot tartanak november első vasárnapján.

Idei újdonság a Múzeumok délidőben program, mely hétköznap ebédidőben szokatlan, könnyed stílusú bemutatókkal várja az édeklődőket, nem mindennapi emberekkel, állatokkal, növényekkel, tárgyakkal ismerkedhetnek meg a látogatók, régi történetek, események elevenednek meg előttük.

A Pincétől a padlásig tematika jegyében a látogatók elől elzárt múzeumi helyszínekkel és ismeretlen múzeumi tevékenységekkel ismerkedhetnek az érdeklődők. A Játszani is engedd...program keretében gyermekek és felnőttekis megismerkedhetnek a magyar játékhagyományokkal, régi és új korok játékeszközeivel a múzeumok falai között.

A Művészetek találkozása rendezvényein a kiállítások zenei, költészeti, színházi és táncprogramokkal egészülnek ki. Az Álruhában eseménysorozat részeként a látogatók vagy a tárlatvezetők "álruhát" öltenek, és kosztümös program keretében ismerkednek korokkal, tárgyakkal, eseményekkel, többek közt az egri várban vagy az Aquincumi múzuemban.

A Reneszánsz ember a 21. században programjai a művészet, a tudomány és a technika lehetőségeinek, kapcsolatának bemutatását szolgálják, míg Múzeumi tanösvény címmel a múzeumok iskolákkal, civil szervezetekkel közösen szerveznek programokat.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×