eur:
389.14
usd:
363.37
bux:
68140.61
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

"A rendőrfőnök jó fiú"

A Thália Társaság története elevenedik meg Máté Gábor legújabb rendezésében. "A rendőrfőnök jó fiú" című előadás (melynek bemutatója csütörtökön este lesz a Kamrában) három ifjú heroikus küzdelmét és bukástörténetét viszi színre.

A Thália Társaságot három fiatalember, Lukács György, Benedek Marcell, és Bánóczi László hozta létre a 20. század elején egy margitszigeti hajókiránduláson - mondta a csütörtök esti előadásról Máté Gábor rendező.

A három ifjú megkérte az akkor már rendezőként szárnyait bontogató Hevesi Sándort, hogy társuljon be hozzájuk, és így szedték össze a színészeket, drámapályázatot írtak ki, és próbáltak színháztermet találni.

A kezdeményezés egy jelentős korszakot indíthatott volna el a 20. század elején, de az akkori viszonyok és a szellemi élet állapota lehetetlenné tette, hogy ez a színházi forma 1908 után tovább működjön, vagyis szűk öt évet élt meg a színház - közölte a dokumentumjáték rendezője.

Máté Gábor kiemelte: munkájuk egy heroikus küzdelem volt, de végül szomorú bukástörténet lett. Ez a bukás nem az embereket, hanem a körülményeket, a viszonyokat jellemzi - tette hozzá.

A Thália Társaság egyik első bemutatója Courteline A rendőrfőnök jó fiú című darabja volt.

A csütörtök esti dokumentumjáték is ezt a címet viseli. A Máté Gábor által rendezett darabban Bezerédi Zoltán, Bodnár Erika és Fullajtár Andrea is szerepel.

Hanganyag: Sárközi Lóránt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Szintet léptek a csalók, már az MNB telefonszámait klónozzák

Szintet léptek a csalók, már az MNB telefonszámait klónozzák

Az MNB több telefonszámának másolásával is telefonálnak ismét csalók magánszemélyeknek, akár a jegybank, akár valamelyik hitelintézet nevében. A beszélgetés során az ügyfelek bizalmas banki adatait, pénzét szereznék meg, vagy kémprogramot töltetnének le velük. Az MNB és a bankok nem keresnek meg ügyfeleket ilyen ürügyekkel. A megkárosított állampolgároknak célszerű a rendőrséghez fordulni - közölte az MNB.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×