eur:
389.5
usd:
361.74
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Szívbemarkoló történetek a Titanicról

Szombaton nyílik, és november 26-ig látható a Millenáris Fogadóban a Titanic - A Kiállítás című installáció, amely 1991 óta a világ 18 országában 16 millió látogatót vonzott. Dobsi Adrienn szervező elmondta: az emberi sorsokat is bemutató tárlat igazán szívbemarkoló.

A szombattól látogatható Titanic-kiállítás közelibb hozza az emberhez a tragédiát - mondta az InfoRádiónak Dobsi Adrienn.

A szervező kifejtette, hogy a Millenáris Fogadóban látható tárlat a személyes használati tárgyakon túl emberi történeteket és sorsokat mutat be, így pedig szívbemarkolóvá válik a kiállítás.

A látogatók először a tervektől a vízrebocsátásig követhetik a Titanic sorsát, majd az utasok visszaemlékezésein keresztül lehet átélni a hajó útját a tragédia pillanatáig - közölte Dobsi Adrienn.

A pénztárcák, táskák és ruhadarabok bemutatása mellett felvételekkel rekonstruálják a Titanic 1912-es elsüllyedését.

A Titanic katasztrófáját bemutató tárlat az egyik legnépszerűbb kiállítás a világon, eddig 18 országában 16 millió látogatót vonzott - emelte ki a szervező.

Hanganyag: Sárközi Lóránt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 17:50
×
×
×
×