eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Szigeti programajánló péntekre - videókkal

Az amerikai Pink, a jamaikai Skatalites és az angol Goldie szerepelnek 15. Sziget Fesztivál harmadik napjának húzónevei között.

A nagyszínpad péntek esti programjai közül kiemelkedik Alecia Moore, ismertebb nevén Pink háromnegyed nyolckor kezdődő koncertje.

A pályafutását R&B előadóként kezdő énekes később a poppos punk és a rock műfajaiba tért át, a sikeres váltást pedig 2004-ben egyebek mellett Grammy díjjal is jutalmazták.

Pink fellépését a kabarékuplékat és brit popzenét skával ötvöző angol Madness zenekar követi este fél 10-től, akik pár évnyi kihagyással a 1970-es évek közepe óta viszik táncba a közönségüket.


A világzenei nagyszínpadon a már említett ska műfaj egyik stílusteremtője és úttörője, a jamaikai Skatalites lép fel háromnegyed nyolctól, amit az algériai származású, francia Rachid Taha eklektikus koncertje követ.

A wan2 színpadon szintén a jamaikai zenéké lesz a főszerep. A szolnoki Copycon fellépését az Irie Maffia és a Ladánybene 27, majd az olasz Sud Sound System raggamuffin, reggae és dancehall sítlusú koncerjei követik, az estet pedig az elektronikus tánczenei előadók, így a francia Cassius és a magyar Neo fellépései zárják.

Szintén az elektronikus tánczenék közt érdemes megemlíteni a drum'n bass egyik műfajteremtőjének, az angol Goldie-nak a fellépését, aki az est folyamán a Party Arénában mutatja be dj setjét.


A Popsátorban este 11 órától a magyar hiphop néhány ismert előadója, így Sub Bass Monster, Ganxsta Zolee és a Kartel valamint az Animal Cannibals koncertezik.

A blues helyszínen az est folyamán fellép a külföldön is sikeres, autentikus rockabilly-t játszó Mystery Gang, a jazz színpadon pedig egyebek mellett az Oláh Kálmán Sextet, a Dresch Quartet és a Hot Jazz Band lesz hallható.

A kuplék, operettdalok és sanzonok szerelmesei pedig éjféltől Eszenyi Enikő: Gyönyörben nincs középút című estjét hallgathatják meg a Színház- és Táncsátorban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×