eur:
389.41
usd:
363.39
bux:
68177.86
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Az LGT nyitotta meg a jubileumi Sziget fesztivált - képek

Több mint három órát játszott 40-50 ezer fős közönsége előtt az LGT kedden, a 15. Sziget fesztivál nulladik napján.

Az este a Déry Tibor regényéből készült musicallel kezdődött. A Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról-ban fellépő Lovasi András, Novák Péter, Pál Tamás, Fekete Linda, Bíró Eszter, a többi szólista és a zenekar is hatalmas tapsot kapott a darab egyórás koncertszerű előadásáért.

Az LGT koncertje valamivel fél nyolc után kezdődött, a Fiú című dallal, Presser Gábor előadásában. A következő számtól azután Somló Tamás, Karácsony János és Solti János, valamint a kísérő zenészek is a színpadra léptek.

Az együttes sorra vette a legnagyobb sikereit és a korábban ritkábban játszott dalait: a közönség szeretettel fogadta a Boogie a zongoránt, az Embertelen dalt, az Engedj elt, a Kék asszonyt, a Zenevonatot és a többi számot.

Az előadást kissé megzavarta, hogy egy helikopter feltűnően sokáig körözött a színpad fölött. A zenekar ezt a Ha a csend beszélni tudna és a Miénk itt a tér című dalokkal "nyugtázta".

A repertoárból nem hiányozhatott az Álomarcú lány, a Miénk ez a cirkusz, az Õ most még csak 14, a Ringasd el magad, majd a fináléban a közönség aktív közreműködésével a Neked írom a dalt és a Szól a rádió.

A kísérő zenekar tagjai is kitűnő produkciót nyújtottak, köztük Papesch Péter basszusgitáros, Kovács Péter Kovax billentyűs-énekes, Födő Sándor ütőhangszeres, Elek István (baritonszaxofon, a fúvósok vezetője), valamint Csizmadia Gábor és fia (trombita).

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×