eur:
391.04
usd:
366.93
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Megnyílt a Művészetek Völgye

Megnyitották pénteken Kapolcson a Művészetek Völgye Fesztivál tíznapos programsorozatát; hat községben - Kapolcs, Monostorapáti, Öcs, Pula, Taliándörögd és Vigántpetend -, valamint az idén csatlakozott Nagyvázsonyban hetven helyszínen mintegy 1150 programon 3100 művész lép majd fel.

A pénzügyi bajaink ismertek, de tizenkilencedik alkalommal is belevágtunk, mert bízunk ezúttal is a fővédnökünkben, a közönségben - mondta a megnyitón, a kapolcsi Malom-szigeten, Márta István, a fesztivál igazgatója mintegy száz érdeklődő jelenlétében. A falu főutcáján és a programok helyszínein azonban már a nyitónap délutánján is több ezren tartózkodtak.

A nem drága napi jeggyel legalább száz programon lehet részt venni - tette hozzá az igazgató.

Reméljük, végig tudjuk vinni újabb programok elhagyása nélkül ezt a tíz napot - mondta Márta István, hangsúlyozva, hogy 20 millió forint változatlanul hiányzik a költségvetésükből. Közlése szerint az eredeti programból mintegy negyven-ötvenet kellett elhagyniuk, s főképpen a sokszereplős színházi előadásokat.

Márta István felhívta a figyelmet arra, hogy először szerepel a völgyben - legalább száz programmal - a Kolibri Színház, újdonság a Leader Völgy is, ahová az országból több mint 30 kistelepülés 700 közreműködője hozza el a kapolcsi Malom-szigetre és a Csigaház környékére a saját kultúráját és gasztronómiáját. Rámutatott arra is, hogy idén a főváros Kőbánya kerülete és Szentes városa mutatkozik be a völgyben.

A megnyitón adták át Horváth Jenőnek, Kapolcs volt polgármesterének - 2006-ig 12 éven át vezette a települést - a Kapolcs díszpolgára elismerést.

A megnyitó után a kapolcsi főutcán Szentes város fúvószenekara vonult végig indulókat játszva, a népes zenészgárdát pedig alföldi lakodalmas menet követte, nagy tetszést aratva az érdeklődők tömege körében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kínai autógyártó érkezéséről suttognak,  újabb gyár épülhet Magyarországon

Kínai autógyártó érkezéséről suttognak, újabb gyár épülhet Magyarországon

Egyre több arra utaló jel mutatkozik, hogy egy újabb autógyártó vállalat érkezhet Magyarországra, egészen pontosan a kínai Great Wall Motorl, vagy GWM. Már egy évvel ezelőtt is arról jelentek meg értesülések, hogy a vállalat az európai terjeszkedéshez gyártóközpontot hozna létre, és a hetekben Szijjártó Péter kínai látogatása és a kínai elnök Magyarországra érkezése kapcsán is felerősödtek a találgatások. Bár a hivatalos kommunikációban semmi konkrétum nem jelent meg eddig a GWM magyarországi terjeszkedéséről, az egyre hangosabb pletykák miatt megnéztük, mégis milyen cégről van szó.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 29. 19:47
×
×
×
×