eur:
389.53
usd:
363.16
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Kiderült Harry Potter sorsa - csak a kíváncsiaknak!

Több száz példányban kelt el a Harry Potter-sorozat utolsó, hetedik kötete Budapesten a világpremier utáni első órákban. A varázslótanonc történetének brit kiadója úgy rendelkezett: londoni idő szerint éjfélkor kezdhetik meg a világ országaiban a kötet árusítását.

A fordítók sem kapták meg korábban az utolsó rész angol nyelvű kiadványát, így a könyv magyar nyelven csak jövőre, február második hetében jelenik meg.

A megjelenés után néhány órával már olvasható volt az angol nyelvű Wikipedián a történet részletes ismertetése. A bevezető részektől ezúttal eltekintünk, nézzük a történet lezárását - csak akkor olvassa el, ha valóban kíváncsi rá!

Harry és barátjai látják, amikor a gonosz Lord Voldemort megöli Perselus Pitont. Utóbbi átadja emlékeit Harry-nek, amelyekből kiderül, hogy ő (Perselus Piton) a jó oldalon, Albus Dumbledore mellett állt, a Lily Potter iránti, egész életét végigkísérő szerelem miatt.

Világossá válik az is, hogy Perselus Pitont maga az igazgató kérte meg arra, hogy ölje meg, ha a helyzet úgy alakul.

Mindemellett kiderül, hogy Harry Potterben van az utolsó horcrux, és meg kell halnia, mielőtt Voldemortot el lehetne pusztítani. Harry beletörődött a sorsába, és meghal - legalábbis látszólag. Kiderül ugyanis, hogy a bűbáj elpusztította a Voldemort lelkének saját magában hordozott darabját.

Maga a főgonosz akkor hal meg, amikor megpróbálja használni a Perselus Piton megölése után hozzá került Elder Wand különlegesen erős varázseszközét, az azonban saját maga ellen fordítja a Harry ellen halálos átokkal indított támadását.

Happy End

A történet epilógusa 19 évvel a döntő összecsapás után játszódik, amikor Harry Potternek és Ginny Weasley-nek három gyermeke született, James, Albus Severus és Lily.

Ronnak és Hermionénak két gyermeke van: Rose és Hugo; Draco gyermekét Scorpiusnak hívják. A történet végén a hősök találkoznak és megbeszélik, hogy a következő tanévre a varázslóiskolába küldik gyerkeiket.

A Harry Potter-sorozat könyveit eddig 64 nyelvre fordították le és világszerte több mint 325 millió példányban fogytak el.

Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×