eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna

Koltai Lajos: A közönség kíváncsi a filmemre

Június 11-én mutatta be Evening című játékfilmjét az Egyesült Államokban Koltai Lajos. A Sorstalanság rendezője ezúttal amerikai szereplőkkel, az Egyesült Államokban forgatott, és mint azt az InfoRádióban elmondta: a közönség és a szakmai is nagyon várja az alkotást, amelyet hamarosan Amerika-szerte 700 moziban fognak játszani.

A film igazi sztárparádé. Meryl Streep, Glenn Close, Vanessa Redgrave, Toni Collette és Claire Danes is játszik Koltai Lajos legújabb filmjében, amelyet a Sorstalansághoz hasonlóan szintén rendezőként jegyez.

A forgatókönyvet az Órák szerzője, Michael Cunningham jegyzi, és mint azt Koltai Lajos az InfoRádióban elmondta: a történet emberi sorsokat jelenít meg. Egy hölgyről szól, aki halálos ágyán visszaemlékszik az életére és egy elszalasztott szerelemre.

A rendező az elmúlt napokban, hetekben maga is részt vett a film promóciójában. Naponta csaknem 15 interjút adott, és számos közönségtalálkozón jelent meg New Yorkban, Bostonban vagy Newportban, a film forgatásának helyszínén.

Mint mondta, a közönség mindenhol jól fogadta az alkotást. New Portban például a bemutatónak helyet adó mozi előtti téren több száz, feketébe öltözött ember gyűlt össze a rendező tiszteletére. New Yorkban, a "vörös szőnyeges bemutatón" pedig dugig megtelt a moziterem.

Az alkotást a Focus Features filmstúdió jegyzi, amely a többi mellett a Túl a barátságon című film készítésében is részt vállalt. Az alkotást itthon várhatóan szeptembertől adják a mozik.

A film hivatalos honlapját itt tekintheti meg.

Hanganyag: Sárközi Lóránt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Pusztító katasztrófa zajlik az orrunk előtt, mégis sokan kételkednek benne

Pusztító katasztrófa zajlik az orrunk előtt, mégis sokan kételkednek benne

Idén nyáron 15 ország abszolút melegrekordja dőlt meg világszerte és nagy esély van arra, hogy 2024 lesz a legmelegebb év, túlszárnyalva az eddigi rekorder 2023-as évet. Ezen adatok tudatában, érzékelve a Magyarországot is sújtó nyári hőhullámokat, meglepőnek tűnhet, hogy vannak még olyanok, akik kételkednek a globális felmelegedésben. Pedig a kutatások szerint a tudósok 97%-a egyetért abban, az emberiség károsanyag-kibocsátása felelős a klímaváltozásért, tehát nem egy természetes folyamat zajlik jelenleg a bolygón. Ugyan a nyár csak most ért véget, ezért azt még nem látjuk, hogy a hőhullámok hogyan hatottak az emberek klímaváltozással kapcsolatos vélekedéseire, megnéztük a lehető legfrissebb kutatásokat, hogy vajon mennyire lehet jellemző még a klímaszkepticizmus és mivel győzhetőek meg leginkább az emberek a jelenleg zajló pusztító folyamat komolyságáról.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 13. 21:27
×
×
×
×