eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Nyár a Lánchídon

A Nyár a Lánchídon programsorozat keretében, júliusban és augusztusban hétvégenként a különböző zenei irányzatok, köztük a világzene, a komolyzene és a jazz állnak a programok középpontjában.

A korábbi évek gyakorlatától eltérően, idén nyáron a Lánchíd turisztikai szempontból is hangsúlyos programjai nem elsősorban a különböző tájegységeket jellegzetességeit kívánják bemutatni, hanem igyekszenek a külföldiek számára hangulatosabb környezetbe illeszteni a magyar hagyományokat.

"Megpróbáltuk úgy összecsoportosítani a színpadok fellépőit, hogy bemutatkozhassanak a külföldieknek, kávéházi zenét biztosítson, tehát az operett, a komolyzene, a tangóharmonika, a sanzon, tehát minden zenei műfaj ott lehessen" - mondta el az InfoRádióban Koch Andrea, a Budapesti Fesztiválközpont sajtófelelőse.

A júliusi programok 7-én és 8-án Hagyományaink címmel a hazai népzenei és táncélet bemutatására törekszenek, többek között a kárpát-medencei, moldvai, gyimesi, valamint cigány népzenei koncertekkel.

Egy héttel később, július 14-én és 15-én a Kortársaink elnevezésű hétvégén fiatal előadóművészek magyar, ír, kelta, francia vagy kolumbiai dallamokból építkező zenéit hallgathatják meg az érdeklődők a jazz, a sanzon, az operett, a klasszikus- vagy éppen a könnyűzenei stílusokban.

Július 21-én és 22-én Világok zenéje címmel különböző világzenei formációk lépnek fel a Lánchídon, köztük Palya Bea és a Fabula Rasa, Méta és a Vujicsics együttes, vagy Arasinda török népzenét játszó zenekara. Július 28-án és 29-én a Jazz Night & Day program keretében a hazai jazz előadóké lesz a főszerep, többek között az Oláh Dezső Trió, a Harcsa Veronika Quartett és a Budapest Ragtime Band lépnek fel.

Augusztus 4-én és 5-én Komolyan és könnyedén címmel az Zeneakadémián már végzett és jelenlegi hallgatók adnak koncertet, a programsorozat zárását jelentő augusztus 11-i és 12-i hétvégén a 20. század legnépszerűbb klasszikus tánczenéié lesz a főszerep.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×