eur:
387.01
usd:
358.76
bux:
68917.55
2024. május 13. hétfő Imola, Szervác

"Az Oscar-díjnak vannak nagy mulasztásai"

Az Oscar-díj mást jelent az amerikai és az európai filmesek számára - vélekedett Gervai András. A filmkritikus az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: sok kiemelkedő filmtörténeti alkotást nem is jutalmaztak az aranyszobrocskával.

Nem feltétlenül a filmtörténet legjelentősebb alkotásait díjazzák az Oscar-gálán - mondta el az InfoRádióban Gervai András. A filmkritikus szerint az Oscar-díjátadó hatalmas látványosság és játék, de ezzel az elismeréssel egy bizonyos értékrendet és esztétikai ízlést részesítenek előnyben.

Gervai András szerint az amerikai film a zsánerfilmekben kiemelkedő, míg a szerzői művek Európában és Ázsiában jelentősek.

Az Oscar-díjnak vannak nagy mulasztásai, például Orson Welles két jelölése ellenére nem kapott szobrot - emelte ki a filmkritikus.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Több mint ezer vendégmunkást küldtek el az iváncsai akkumulátorgyárból, de nem történt elbocsátás

Lefelezik az iváncsai akkumulátorgyár dolgozóinak létszámát, igaz, a dél-korai SK Innovation üzemében csak a kölcsönzött munkaerőtől válnak meg – mondta az InfoRádióban Székely Tamás, a Magyar Vegyipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége elnöke. Fónagy János parlamenti államtitkár közölte: az elküldött dolgozók máshol kapnak munkát, a megélhetésük biztosított lesz.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.14. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×