eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Öt magyar film a berlini fesztiválon

Öt magyar film képviseli Magyarországot a ma kezdődő 75. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon - közölte a Magyar Filmunió.

Mészáros Márta életműve elismeréseként a rendezvényen átveheti a Berlinale Kamera Díjat. A rendezőt 1957-ben Örökbefogadás című filmjéért a fődíjjal, az Arany Medvével jutalmazták.

A héten zárult 38. Magyar Filmszemlén a legjobb szerzői filmnek ítélt Iszka utazása, Bollók Csaba filmje egy kategóriában, míg az elsőfilmes díjat elnyert Boldog Új élet, amelyet Bogdán Árpád rendezett, két kategóriában versenyez Berlinben.

Rövidfilm kategóriában Szilágyi Varga Zolgán Jegyzőkönyv - Mansfeld Péter emlékére című alkotása indul az Arany Medvéért.

A filmfesztiválon versenyez Esztergályos Károly Férfiakt című filmje és Goda Krisztina Szabadság, szerelem című munkája is.

Versenyen kívül több magyar és magyar koprodukcióban készült alkotást, köztük Herendi Gábor új filmjét, a Lorát is bemutatják Berlinben. A fesztivál február 18-án zárul.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×