eur:
392.88
usd:
366.09
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Biztonságot ad a filmeseknek az új támogatási rendszer

Hosszabb időre tudnak tervezni a filmesek az új állami támogatási rendszerrel. A Magyar Mozgókép Közalapítvány kuratóriumának elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: a 4 éves támogatás újdonságot jelent, hiszen eddig minden évben új szerződést kellett kötni a minisztériummal.

Grunwalsky Ferenc emlékeztetett: az állam 6,7 milliárd forintot biztosít a következő 4 évre az alapítvány működésére, és ez az összeg egészül ki a jövő évi költségvetés terhére vállalható 3 milliárd forinttal.

Hiller István oktatási és kulturális miniszter korábban úgy fogalmazott: Magyarországon a kultúra szereplői közül elsőként a filmes szakma válik önigazgatóvá, miután a minisztérium a területet kivonta az éves költségvetési huzavonából.

A szocialista politikus hangsúlyozta: a megállapodás alapján a szakma pontosan tudhatja, hogy a következő 4 évben milyen támogatásban részesül.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×