eur:
393.17
usd:
353.89
bux:
72415.44
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Kiosztották az idei Golden Globe-díjakat

A Dreamgirls (Álomlányok) című musical volt az idei Arany Glóbusz-díjat (Golden Globe) legnagyobb nyertese: a film három díjat is kapott az immár 64. alkalommal megrendezett gálán.

A Broadway sikerdarabja nyomán készült film, amelyet Diana Ross és egykori soul-együttese, a Supremes sikertörténete ihletett, elnyerte a legjobb musical/vígjáték kategória Arany Glóbuszát.

A további két díjjal pedig két mellékszereplőjét: Eddie Murphyt és Jennifer Hudsont jutalmazta a Hollywoodi Külföldi Filmes Újságírók szervezete, a HFPA.

A legjobb drámai film a négy, a világ különböző részein játszódó, végül egymásba fonódó történetet feldolgozó Bábel, a mexikói Alejandro González Inarritu alkotása lett.

Forest Whitakernek jutott a legjobb férfialakítás díja, az afro-amerikai színész az egykori ugandai diktátort, Idi Amin Dadát személyesítette meg The Last King of Scotland (Skócia utolsó királya) című filmben.

A legjobb női főszereplő Arany Glóbuszát is történelmi személyiség megformázásáért ítélték oda: Helen Mirren A királynő című filmben II. Erzsébet angol uralkodó alakját öltötte magára.

A musical/vígjáték kategóriában a legjobb férfiszínész Sacha Baron Cohen, a Borat főhőse, a legjobb színésznő pedig Meryl Streep lett Az ördög Pradát visel című filmben nyújtott alakításáért.

A legjobb rendezés Arany Glóbuszát Martin Scorsese vihette haza A tégla című filmjéért. A legjobb idegen nyelvű film díját Clint Eastwood második világháborús filmje, a Levelek Iwo Jimából kapta.

A gálán az egykori látványos szuperprodukciók rendezőjéről, Cecil B. De Mille-ről elnevezett életműdíjat adtak át Warren Beatty-nek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Putyin triumfált az ukrán hadsereg fölött, új külügyminisztere van Ukrajnának – Háborús híreink csütörtökön

Putyin triumfált az ukrán hadsereg fölött, új külügyminisztere van Ukrajnának – Háborús híreink csütörtökön

Csütörtökre virradóra a fehérorosz légierő megsemmisített két orosz Sahed drónt, amelyek beléptek Belarusz légterébe. Vlagyimir Putyin a Keleti Gazdasági Fórumon mondott csütörtöki beszédében kijelentette, kudarcot vallott Ukrajna kurszki offenzívája, amellyel az ukrán hadsereg csak saját magát gyengítette meg. Az orosz elnök szerint az orosz társadalom csak erősebb lett a támadás nyomán, az ukrán haderő viszont hamarosan elveszítheti harcképességét. Putyin egy ironikus megjegyzésében azt mondta, Kamala Harrist támogatja az amerikai elnökválasztáson. Az ukrán parlament jóváhagyta Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter lemondását, utódja eddigi helyettese, Andrij Szibiha lett, akit már el is fogadott a törvényhozás.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×