eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Az első héten 20 ezren látták a kiállítást

Az első héten 20 ezren látták a Szépművészeti Múzeum Öt évszázad spanyol festészetének remekművei című kiállítását, amelyen El Greco, Velázquez, Goya és több más spanyol festő legszebb alkotásait mutatja be az idén 100 éves Szépművészeti Múzeum.

A kiállítás anyagát Németországból, Madridból, Bécsből, és a Szépművészeti Múzeum saját gyűjteményéből válogatták össze.

A külföldről érkezett képek biztosítási értéke 200 millió euró, azaz közel 50 milliárd forint, de ez a kiállítás több mint 100 képből álló gyűjteményének csak a felét teszi ki – mondta el az InfoRádió Műértő című magazinműsorában Bán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója.

A képek kölcsönadásának feltétele volt, hogy a kiállítótermek megfelelő fényekkel, klímával, pára-, és biztonságtechnikával rendelkezzenek.

Ennek köszönhető, hogy például a Velázquez terem kicsit derengő homályban van, csak a képeket világították meg, vagy, hogy a középkori táblaképeknél nagyobb a terem páratartalma – mondta Bán László.

A látogatók számára a nagyobb sorban állások elkerülése érdekében bevezették az időpontra szóló on-line jegyrendelést.

Az országban mintegy 50 helyen lehet jegyirodákban is elővételi jegyeket venni. Ezzel a rendezők elérhetővé tették a maximum 15-20 perces várakozási időt – mondta el a Szépművészeti Múzeum főigazgatója.

Bán László hozzátette: a kiállítás csütörtökönként este 10-ig megtekinthető.

A kiállítás április 30-ig lesz látogatható.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×