eur:
404.21
usd:
373.83
bux:
74509.8
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta
Nyitókép: Unsplash

A szomszédban jönnek az egyszer használatos rendszámok

Két új rendszámfajtát vezetnek be Szlovákiában, a műanyag azonosítókat csak korlátozott ideig lehet majd használni.

Az autók regisztrációja egyszerűbb lehet Szlovákiában, mert bevezetik az egyszer használatos, C és M jelzésű speciális rendszámtáblákat - írja a parameter.sk beszámolója nyomán az Index.

A javaslat szerint a járási hivatalok adnák ki a C jelzésű rendszámokat, ami lehetőséget biztosítana az autósok számára, hogy egyszerűbben regisztrálják járműveiket.

Ezek az ideiglenes rendszámok poliészterből készülnének, és 30 napig tartana az érvényességük, vagy addig, amíg a járművet nem regisztrálják.

Mint írják, az M jelzésű speciális rendszámokat eddig az új autókat forgalmazó kereskedők használták, akik aztán az újonnan vásárolt autók tulajdonosának adták kölcsön. Viszont a gyakorlati tapasztalatok szerint a klienseknek sokszor problémát okozott visszaszerezni ezeket a rendszámokat, így most ezek helyett az egyszer használatos táblák jöhetnek.

Becslések szerint évente maximum 100 ezer M jelzésű műanyag rendszámtáblát bocsátanának ki, C jelzésűből pedig 60-80 ezret.

Mindezen felül döntés született arról is, hogy a magyar gyakorlathoz hasonlóan már csak a tisztán elektromos autók kaphatnak megkülönböztető rendszámot, a plug-in hibrideket kizárják a kedvezményből.

Címlapról ajánljuk

Rusvai Miklós: valószínű, hogy Magyaroszágon is megjelenik a halálos majomvírus-változat

Már Németországban is kimutatták a vírus új változatát, és Rusvai Miklós szerint importált esetek több országban is előfordulhatnak. A virológus arról is beszélt az InfoRádióban, hogy mire kell nagyon figyelniük azoknak, akik üdülni vagy munkavégzés céljából Afrikába utaznak, ahol a megfertőződött betegek 7-8 százaléka életét veszti.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
Esik az olajár, bizonytalanság a tőzsdéken

Esik az olajár, bizonytalanság a tőzsdéken

Gazdasági adatok szempontjából egy csendes napnak nézünk elébe, előre bejelentett, potenciálisan piacmozgató hírre nem számítunk ma. Többek között a dübörgő gyorsjelentési szezon befolyásolhatja a hangulatot ma a tőzsdéken, az amerikai piacnyitás előtt érkeznek például a nemrég botrányba keveredett McDonald's friss számai. Ami a tőzsdei mozgásokat illeti: Ázsiában jó hangulatban zajlott a kereskedés, Európában óvatos elmozdulások vannak egyelőre, miközben jelentősen beesett az olaj ára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×