eur:
393.41
usd:
351.46
bux:
72949.64
2024. augusztus 23. péntek Bence
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth rádió óbudai stúdiójában 2024. május 3-án.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A világban zajló háborúkról szól a nemzetközi keresztény konferencia, melyen Orbán Viktor is felszólalt

A miniszterelnök az olaszországi Frascatiban részt vesz a Katolikus Törvényhozók Nemzetközi Hálózata (ICLN) vasárnapig tartó 15. éves konferenciáján - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

Az eseményen, melyen Orbán Viktor is felszólalt, az idei kiemelt téma: "Háborúban a világ - állandó válságok és konfliktusok: mit jelent mindez számunkra?"

A Katolikus Törvényhozók Nemzetközi Hálózata egy 2010-ben létrehozott, pártok feletti szervezet, amely a Szentírás és a Katolikus Egyház társadalmi tanítása talaján áll. A keresztény parlamenti képviselők szellemi támogatása és kapcsolatépítése céljából évente egy központi konferenciát szervez - ismertette Havasi Bertalan.

Címlapról ajánljuk
Emmanuel Macron példátlan és történelmi összefogást készít elő, de nem mehet biztosra

Emmanuel Macron példátlan és történelmi összefogást készít elő, de nem mehet biztosra

Nincs sok esély egy nagykoalíció megalakulására, az azonban biztosnak tűnik, hogy Emmanuel Macron pártszövetsége benne lesz az új francia kormányban – mondta az InfoRádióban Szűcs Anita, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Tanszékének docense. A Franciaország-szakértő szerint nem valószínű, hogy az előre hozott választásokat megnyerő Új Népfront miniszterelnök-jelöltje lesz az új kormányfő.

Robert Fico: nagyon feszült most a helyzet, párbeszédre van szükség

Jelenleg az ország és a társadalom működésével kapcsolatos alapvető kérdésekben is nehéz társadalmi konszenzust elérni – jelentette ki a szlovák kormányfő a társadalmi helyzetet értékelő beszédében. Robert Fico szerint nemcsak a belpolitikában, hanem a külpolitikában is szükség van a vélemények ütköztetésére, és bejelentette, hogy ősszel több távol-keleti országba is ellátogat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.26. hétfő, 18:00
Csizmazia Gábor
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×