eur:
394.53
usd:
358.5
bux:
71968.83
2024. augusztus 15. csütörtök Mária
Hand holding fpv racing drone on blue background. Starting motors. Copyspace text
Nyitókép: Teraphim/Getty Images

Így kell ukrán drónt géppisztollyal lelőni

Az ukrajnai háború fontos tapasztalata, hogy szinte alig lehet lelőni kézifegyverrel a kicsi, kézigránátokat dobó drónokat. Egy orosz katonának sikerült.

A kis méretű polgári drónok rendkívül kellemetlen célpontot jelentenek: aprók, fürgék, a hőkövető rakéták egyáltalán nem, a GPS, vagy rádiójelekre vadászó rakéták, valamint a légvédelmi gépfegyverek pedig csak nagy nehézségek árán tudják leszerelni őket - írja a portfolio.hu egy meghökkentő videó bemutatásakor.

A drónokra a katonák végső kétségbeesésükben lőnek csak saját kézifegyverükkel. Bár - jegyzi meg a lap - Moszkva azon ötlete, hogy sörétes puskákat vessenek be kifejezetten elmés.

Az alábbi videón azonban egy ritka telitalálat látható.

A szürkületkor készült felvételen egy orosz katonákat szállító terepjárót támad meg egy ukrán FPV drón. Elhúz felettük. A járművön utazó egyik katona azonban egyetlen sorozattal kilövi a levegőből az apró fegyvert.

A felvételen látszódik amint a drónról leváló gránát alig pár méterrel a katonák mellett robban fel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.15. csütörtök, 18:00
Tálas Péter
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézetének egyetemi docense
Óriási kavarás volt az Északi Áramlat rejtélyes felrobbantása körül, sok részletre fény derült most

Óriási kavarás volt az Északi Áramlat rejtélyes felrobbantása körül, sok részletre fény derült most

Egy 2022 májusában átmulatott éjszakán merült fel néhány magasrangú ukrán katonatiszt és üzletember beszélgetése közben az az ötlet, hogy fel kellene robbantani az Északi Áramlat gázvezetékeket, aztán ez szeptember 26-án meg is valósult egy hatfős legénység segítségével, de óriási kavarás zajlott a háttérben, mert Volodimir Zelenszkij ukrán elnök lefújta a műveletet, Valerij Zsaluznij hadsereg főparancsnok viszont tovább vitte azt, a robbantások után pedig a lengyelek falaztak az elkövetőknek – fedte fel a sztorit a Wall Street Journal. A cikk szerzője négy magasrangú ukrán védelmi és biztonsági tisztviselővel beszélt, akik közvetlenül részt vettek a tervek kidolgozásában, vagy végrehajtásában, illetve ismerik az ügy pontos részleteit.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×