eur:
396.36
usd:
367.54
bux:
73550.81
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka
Az Alaska Airlines Boeing 737 utasgépe. Forrás: Wikipédia
Nyitókép: Jeroen Stroes/Wikipédia

Most ezért foghatják a fejüket a Boeingnál

Tovább tart a légitársaság vesszőfutása, a pénzügyi mutatók sem túl fényesek.

Nagyobb veszteséggel és kevesebb bevétellel operált a Boeing az év második negyedévében, mint amire az elemzők számítottak. A cég részvényeinek igazított darabára 2,9 dollárra esett vissza, a bevételük pedig a jósolt 17,23 milliárd dollár helyett 16,87 milliárd dollár volt - írja a Telex a CNBC cikkére hivatkozva.

A repülős cég mögött nehéz hónapok állnak. Év elején kiszakadt az egyik repülőjük ajtaja, és azóta rendszeresen hasonló problémák merülnek fel, ami jelentős részben a vállalati kultúrára vezethető vissza. Az űrhajójuk, a Starliner fellövése is rengeteget csúszott, de végül sikeresen eljuttatták a Nemzetközi Űrállomásra – ahonnan egyelőre nem igazán tudják visszahozni a kapszulát és annak kétfős legénységét.

A portál szerint 2023-as hasonló időszakában 149 millió dolláros volt a veszteségük, ami 25 centet jelentett részvényenként, viszont a nemrég lezárult időszakban 1,44 milliárdos volt a veszteség, ami részvényenként 2,33 dollárt jelent.

A cég vezérigazgatóját, Dave Calhount leváltották, aki a beszámoló során megjegyezte, hogy a nehézségek ellenére a cég sokat erősített a minőségbiztosítási rendszerein. Calhount jövő hónapban Kelly Ortberg váltja a vezérigazgatói székben.

Lelassult a gyártás, így kevesebb utasszállítóval készülnek el időben, mint tervezték, ami további pénzkieséshez vezet. Emellett a katonai szárnyuk sem halad valami jól: az új elnöki Boeing 747-esek, amik a jelenlegi Air Force One-t váltják majd, szintén nem valószínű, hogy időben elkészülnek.

Címlapról ajánljuk
Megvan az első! - Kós Hubert olimpiai bajnok 200 méter háton

Megvan az első! - Kós Hubert olimpiai bajnok 200 méter háton

A szám tavalyi világbajnokának esélyeit óvatosan kezelte a nyilvánosság és a szakma is, de nem kellett félteni a már Amerikában edző 21 éves magyar egyetemistát.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.02. péntek, 18:00
Nagy Sándor Gyula
Latin-Amerika kutató, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×