eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Mette Frederiksen ügyvivő dán miniszterelnök, a Szociáldemokrata Párt miniszterelnök-jelöltje sajtóértekezletet tart a hivatalos kormányfői rezidencián, a Koppenhágától északra fekvő Marienborgban 2022. december 14-én. Frederiksen az előző este bejelentette az új dán kormánykoalíció megalakulását, amelyet hetekig húzódó koalíciós tárgyalások előztek meg. A kabinet a szociáldemokraták, a liberális-konzervatív Liberális Párt (Venstre) és a centrista Mérsékelt párt képviselőiből fog állni, tagjai a következő napon mutatkoznak be.
Nyitókép: MTI/EPA/Ritzau/Mads Claus Rasmussen

Megtámadták a dán kormányfőt

Rátámadt egy férfi Mette Frederiksen dán kormányfőre Koppenhága központjában, a támadót őrizetbe vették.

A kormányfőt egy férfi megütötte péntek este a koppenhágai Kultorvet téren, a támadót őrizetbe vették. "A miniszterelnököt megrázta az incidens" - közölte Frederiksen hivatala, amely további részleteket nem közölt.

A koppenhágai rendőrség és a dániai nemzetbiztonsági és hírszerző hivatal megerősítette az incidenst.

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke és Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke határozottan elítélte a támadást.

Charles Michel az X közösségi portálon megdöbbenését fejezte ki: "határozottan elítélem ezt a gyáva agressziót". Metsola, aki megdöbbentőnek nevezte a támadást, posztjában hangsúlyozta: "az erőszaknak nincs helye a politikában".

A támadást az európai parlamenti választások előtt két nappal követték el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 28. 10:43
×
×
×
×