eur:
397.93
usd:
364.43
bux:
71554.39
2024. augusztus 7. szerda Ibolya
Mette Frederiksen dán miniszterelnök a 60. születésnapját ünneplő Lars Lokke Rasmussen dán külügyminisztert köszönti Koppenhágában 2024. május 15-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Ritzau/Ida Marie Odgaard

Négy hónapot kapott a dán kormányfő támadója

Bűnösnek találta a bíróság Dániában azt a lengyel férfit, aki júniusban megtámadta Mette Frederiksen dán miniszterelnököt – jelentette szerdán a DR dán rádióadó.

A 39 éves férfi koppenhágai közterületen egy véletlenszerű találkozás során ütötte meg a kormányfőt. A férfit négy hónap börtönbüntetésre ítélték és hat évre kiutasították az országból.

A támadás során Frederiksen kisebb nyaki sérüléseket szenvedett, majd több programját is lemondta, és felhívta a figyelmet a dán közterületeken egyre növekvő nyílt erőszakra.

Címlapról ajánljuk
Elképesztő dráma után elődöntős a férfi pólóválogatott

Elképesztő dráma után elődöntős a férfi pólóválogatott

A magyar férfi vízilabda-válogatott fordulatos mérkőzést játszott az olaszokkal a párizsi olimpia negyeddöntőjében. Mindkét csapatnak volt esélye megnyerni a meccset a rendes játékidőben, végül 9-9 után ötméteresek döntöttek. Vogel Soma háromszor is védett, a mieink pedig ötből négy büntetőt belőttek, így készülhetnek a horvátok elleni elődöntőre.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.08. csütörtök, 18:00
Andrásfi Tibor olimpiai bajnok párbajtőrvívó
Koch Máté olimpiai bajnok párbajtőrvívó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×