eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 15. szombat Jolán, Vid
Az izraeli hadsereg Apache helikoptere rakétát lő ki a Gázai övezet északi részére Dél-Izraelből fotózva 2024. május 13-án. A Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveresei október 7-én támadást indítottak Izrael ellen, az izraeli haderő pedig válaszul légi és szárazföldi hadműveleteket hajt végre a Gázai övezetben.
Nyitókép: MTI/EPA/Atef Szafadi

Intenzív izraeli rakétázás az egyiptomi határnál

Intenzív harcok folynak szerdán a Gázai övezetben és Ciszjordániában az izraeli hadsereg (IDF) jelentése szerint.

Egyiptomi források szerint Izrael már ellenőrzés alá vette az övezet déli részén Rafahnál az Egyiptom és a Gázai övezet közötti határövezet mintegy felét. A gázaiak különösen erős bombázásokról is beszámoltak, az izraeli egységek drónok, helikopterek, repülőgépek és tankok tüze mellett haladtak előre.

Az IDF beszámolója szerint felszámoltak számos, Izraelre irányzott, kilövésre kész rakétát az újonnan elfoglalt területeken. Az ENSZ palesztin segélyszervezete, az UNRWA szerint az utóbbi időben körülbelül 800 ezer ember menekült el Rafahból. Izraelben úgy vélik, hogy a Rafahból kiköltözöttek száma elérheti az egymilliót.

Az izraeli csapatok tovább folytatták a hétfőn megindított razziát Ciszjordánia északi részén, Dzseninben is. Palesztin jelentések szerint hétfő délután óta megszűnt az áramszolgáltatás a helyi menekülttáborban. A palesztin egészségügyi minisztérium nyolc halálos áldozatról számolt be, huszonnégyen megsebesültek, közülük négyen súlyosan.

Címlapról ajánljuk
Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

A dohánytermékek közül a füstmentesek károsítják leginkább a fogimplantátumot – derül ki a Semmelweis Egyetem tanulmányából. Az intézmény Fogpótlástani Klinikájának docense az InfoRádióban elmondta: a dohánytermékek olyan káros anyagokat tartalmaznak, melyek a lágyszöveteknek és az alattuk lévő csontszövetnek is árthatnak, extrém esetben pedig a fogimplantátum elvesztéséhez is vezethet a dohányzás.

Marco Rossi vállalja a felelősséget a vereségért - "Hiába hívtam ki több játékost is az oldalvonalhoz"

Marco Rossi szövetségi kapitány magára vállalta a magyar labdarúgó-válogatott svájci csapattól elszenvedett 3-1-es vereségének felelősségét az Európa-bajnokság szombati napján.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×