eur:
394.69
usd:
367.85
bux:
70398.79
2024. június 24. hétfő Iván
Az izraeli hadsereg Apache helikoptere rakétát lő ki a Gázai övezet északi részére Dél-Izraelből fotózva 2024. május 13-án. A Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveresei október 7-én támadást indítottak Izrael ellen, az izraeli haderő pedig válaszul légi és szárazföldi hadműveleteket hajt végre a Gázai övezetben.
Nyitókép: MTI/EPA/Atef Szafadi

Intenzív izraeli rakétázás az egyiptomi határnál

Intenzív harcok folynak szerdán a Gázai övezetben és Ciszjordániában az izraeli hadsereg (IDF) jelentése szerint.

Egyiptomi források szerint Izrael már ellenőrzés alá vette az övezet déli részén Rafahnál az Egyiptom és a Gázai övezet közötti határövezet mintegy felét. A gázaiak különösen erős bombázásokról is beszámoltak, az izraeli egységek drónok, helikopterek, repülőgépek és tankok tüze mellett haladtak előre.

Az IDF beszámolója szerint felszámoltak számos, Izraelre irányzott, kilövésre kész rakétát az újonnan elfoglalt területeken. Az ENSZ palesztin segélyszervezete, az UNRWA szerint az utóbbi időben körülbelül 800 ezer ember menekült el Rafahból. Izraelben úgy vélik, hogy a Rafahból kiköltözöttek száma elérheti az egymilliót.

Az izraeli csapatok tovább folytatták a hétfőn megindított razziát Ciszjordánia északi részén, Dzseninben is. Palesztin jelentések szerint hétfő délután óta megszűnt az áramszolgáltatás a helyi menekülttáborban. A palesztin egészségügyi minisztérium nyolc halálos áldozatról számolt be, huszonnégyen megsebesültek, közülük négyen súlyosan.

Címlapról ajánljuk
Hajnalig tartó ünneplés után most jön a napokig tartó álmodozás

Hajnalig tartó ünneplés után most jön a napokig tartó álmodozás

Hajnali fél kettő is elmúlt már, amikor a magyar válogatott autóbusza kigördült a stuttgarti stadion parkolójából, s elindult a csapat Weiler-Simmerberg felé, a szállásra. A szurkolók egy része még akkor is éltette a játékosokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×