eur:
393.42
usd:
362.38
bux:
73284.4
2024. július 24. szerda Kincső, Kinga
Nyitókép: Pixabay

Vigyázat, már a mesterséges intelligenciával vadásznak a rendőrök a mobilozó autósokra

Újabban a térfigyelő kamerák lettek a szabályszegő autósok legnagyobb ellenségei, ugyanis azokon keresztül a mesterséges intelligencia képes "belesni" a járművükbe.

Az egyesült királyságbeli Northamptonshire rendőrkapitánysága egy hét alatt 114 autóvezetőt mobilozó sofőrt "kapott" el, 180 sofőr pedig nem használt biztonsági övet. A vétkeseket úgy leplezték le, hogy térfigyelő kamerákon át érkező információkat a mesterséges intelligenciával dolgozták fel - írja a BBC híradása nyomán a totalcar.hu.

Az MI szólt a rendőröknek, amikor az autók szélvédőjén betekintve érzékelte a szabálytalanságokat. Az Egyesült Királyságban 2003 óra tilos kihangosító nélkül telefonálni az autóvezetőknek, ám ezt sokszor szinte lehetetlen ellenőrizni, hiszen a lebukást egy mozdulattal, a hívás megszakításával elkerülhetik az autósok.

Az elmúlt hónapban azonban térfigyelő kamerákkal felszerelt pótkocsikat helyezett ki a rendőrség Northamptonshire útjai mentén, hogy belenézhessenek az autókba.

A fotók alapján rendőrtisztek döntöttek arról, milyen büntetést szabjon ki a hatóság a lefülelt autóvezetőkre.

A helyi rendőrség biztonságos közlekedésért felelős részlegvezetője, Matthew O'Connell azt mondta, a mesterséges intelligencia további szemeket adott a rendőröknek, hozzátéve, hogy az eredmény alapján sajnos nagyon elterjedtek ezek a vétségek. Szerinte lehangoló, hogy mások képesek saját és mások testi épségét veszélyeztetni fegyelmezetlenségükkel.

Mint írják, az egyhetes kísérletet a brit nemzeti közlekedésbiztonsági hivatal kezdeményezte. Matt Staton, a szervezet a vezetője elismételte azt a statisztikát, amely szerint a mobilozó vezetők négyszer valószínűbben lesznek balesetek részesei, mint akik nem csinálják ezt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.24. szerda, 18:00
Perlusz László
a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége főtitkára
A gázt vagy a féket nyomja a jegybank? Mi történik?

A gázt vagy a féket nyomja a jegybank? Mi történik?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist szerdai adása. A műsor első részében az MNB Monetáris Tanácsának keddi kamatdöntését és az azt követő tájékoztatót értékeltük, de szó volt arról is, hogy mit tehet az MNB a magas szolgáltatásinflációval szemben. Vendégünk volt Virovácz Péter, az ING Bank vezető elemzője. A második blokkban a meglepetést okozó, májusi kereseti adatokról kérdeztük Hornyák Józsefet, a Portfolio makrogazdasági elemzőjét.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×