eur:
386.97
usd:
356.3
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál
Shallow depth of field image taken of yellow law enforcement line with police car and lights in the background.
Nyitókép: carlballou/Getty Images

Véres tűzharc a tengerentúlon, több rendőr életét vesztette

Ez volt az egyik leghalálosabb támadás az Egyesült Államok bűnüldöző szervei ellen az elmúlt évtizedekben.

Négy rendőr életét vesztette, négy másik pedig megsebesült egy lövöldözésben hétfőn, amikor egy körözött férfi elfogására készültek az Egyesült Államok délkeleti részén, Észak-Karolina államban.

Johnny Jennings helyi rendőrfőnök újságíróknak arról számolt be, hogy a rendőröket lövések érték, amikor a lőfegyver illegális birtoklása miatt elítélt férfi letartóztatására készültek Charlotte városban.

A rendőrök viszonozták a tüzet, és halálos lövést adtak le a gyanúsítottra, mielőtt további lövésekkel szembesültek a házból. Egy 17 éves fiút és egy nőt őrizetbe vettek – tette hozzá.

„Charlotte városának és a rendőri hivatásnak egy abszolút tragikus napjaként” jellemezte a történteket a rendőrfőnök.

Legalább egy gyanúsítottat holtan találtak az ingatlan hátsó udvarán, miután a rendőrök viszonozták a tüzet – írta a Charlotte-Mecklenburg-i rendőrség az X közösségi oldalon a mintegy három órán át tartó összecsapást követően.

Joe Biden amerikai elnök részvétét és támogatását fejezte ki – tájékoztatott a Fehér Ház. Merrick Garland igazságügyi miniszter pedig nyilatkozatában megdöbbenésének adott hangot.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

A Robert Fico elleni merényletnek hatása lehet az európai parlamenti választási kampányra is, ám a politikusokat a választások előtt nehéz lesz meggyőzni arról, hogy távolságot tartsanak az emberektől – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×