eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Hszi Csin-ping kínai elnök a világ 19 legfejlettebb gazdaságú és vezető feltörekvő országát, valamint az Európai Uniót tömörítő húszas csoport, a G20 csúcstalálkozójának ülésén az indonéziai Bali szigetén fekvő Nusa Dua luxusüdülőhelyen 2022. november 15-én.
Nyitókép: MTI/EPA/AFP pool/Bay Ismoyo

Május 8-10. között jön Budapestre a kínai elnök

Most már konkrétumokat is lehet tudni Hszi Csin-ping látogatásáról.

Május 8. és 10. között Budapestre érkezik Hszi Csin-ping, húsz év után látogat Magyarországra kínai államfő - jelentette be Gulyás Gergely a Kormányinfón. A látogatás előkészítése most zajlik, Szijjártó Péter jelenleg is Kínában tárgyal, ez a látogatás is téma, a további részleteket is ő fogja bejelenteni, mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Úgy fogalmazott, hogy a világ három legjelentősebb gazdasági szereplőjének egyike Kína az USA és az Európai Unió mellett, de értékelése szerint Kína már erősebb az EU-nál - ezért is kulcsfontosságú a látogatás.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Pekingben a napokban arról beszélt, hogy hazánk vált a kínai vállalati beruházások első számú európai célpontjává. "Hatezer milliárd forintnyi kínai beruházás zajlik Magyarországon, hatezer milliárd forintnyi gyárépítés van folyamatban jelenleg" - jelentette ki. Ezek a beruházások elsősorban a modern autóiparhoz kapcsolódnak.

Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Új csodagyógyszer híre terjed a világban: megnéztük, mekkora az érdeklődés

Új csodagyógyszer híre terjed a világban: megnéztük, mekkora az érdeklődés

A Novo Nordisk által végzett tanulmány szerint a Wegovy nevű gyógyszerét szedő betegek négy év elteltével átlagosan 10%-os súlycsökkenést értek el. Megnéztük, mekkora volt az internetes keresési érdeklődés a Wegovy iránt az elmúlt években és napokban világszerte, valamint Magyarországon. Emellett megnéztük azt is, hogyan teljesít a Google-keresésekben a Wegovy konkurense.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×