eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 15. szombat Jolán, Vid
Románia, 2017. március 18.Az amerikai haditengerészet Carter Hall (LSD-50) partraszállító dokkhajója kétéltű járműveket készül vízre bocsátani a román hadsereggel közösen tartott Tavaszi Vihar 17 (Spring Storm 17) fedőnevű NATO-hadgyakorlat keretében a Fekete-tenger partján, a Bukaresttől mintegy 300 kilométerre, délkeletre levő Mihail Kogalniceanu légitámaszpont közelében 2017. március 18-án. (MTI/EPA/Robert Ghement)
Nyitókép: MTI/EPA/Robert Ghement

Térségi szövetségeseivel gyakorlatozik az amerikai hadsereg Kínától délre

A Fülöp-szigetek, Japán, az Egyesült Államok és Ausztrália haditengerészeti gyakorlatokat tart vasárnap a Dél-kínai-tengeren.

A négy szövetséges közleménye szerint a gyakorlat célja "megvédeni a békés és stabil indo-csendes-óceáni térség alapját képező jogállamiságot, továbbá a hajózás és a légtér szabadságát."

Az egynapos tengeri gyakorlatot a Fülöp-szigetek kizárólagos gazdasági övezetében (EEZ) tartják a Dél-kínai-tengeren.

A haditengerészeti gyakorlaton a USS Mobile függetlenségi osztályú parti harci hajó, az ausztrál HMAS Warramunga fregatt és a JS Akebono japán romboló csatlakozik két Fülöp-szigeteki hadihajóhoz.

Kínát név szerint nem említették a nyilatkozatban, de a négy ország megerősítette támogatását egy nemzetközi választottbíróság által 2016-ban kimondott ítéletével kapcsolatban, amely érvénytelenítette Kína követeléseit a térségben.

A haditengerészeti gyakorlatra néhány nappal Japán, az Egyesült Államok és a Fülöp-szigetek vezetőinek a csúcstalálkozója előtt kerül sor, amelyen a Dél-kínai-tengeren a közelmúltban történt incidenseket is megvitatják majd.

Címlapról ajánljuk

Újraszámlálás utáni bejelentés: Karácsony Gergely 41 vokssal nyert

A Nemzeti Választási Bizottság péntek este jókora késéssel megkezdte nyilvános ülésén kihirdették az újraszámlálás végeredményét, és arról is döntöttek, hogy a IV. és VII. kerületekben - ahol kiugróan magas volt az érvénytelen szavazatok aránya - nem lesz új választás. E kerületekben Szentkirályi Alexandra nevének túl vékony áthúzása okozhatott problémát a voksoláskor Vitézy Dávid fellebbezése szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

A Fitch Ratings pénteken megjelent késő esti döntésében megerősítette Magyarország BBB kategóriájú adósbesorolását és a hozzá rendelt negatív kilátás is maradt. Részletes indoklásukban a hitelminősítő elemzői kitérnek arra, hogy a kormány a közeljövőben a költségvetést stabilizáló újabb intézkedéscsomagról dönthet, azonban a 2026 tavaszán esedékes parlamenti választások miatt kiadási kockázatokat lát a költségvetésben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×