eur:
390.83
usd:
360.36
bux:
0
2024. július 24. szerda Kincső, Kinga
Nyitókép: Pixabay

Radikális tervet fontolgat a NATO az orosz rakéták ellen

Nem először fordult elő, hogy az orosz rakéták szó szerint túl messzire mentek és megsértették Lengyelország, ezzel pedig a NATO légterét.

Andrzej Shejna lengyel külügyminiszter-helyettes szerint a NATO azt fontolgatja, hogy még a határokon kívül lelőnék a NATO-tagállamok felé tartó rakétákat – írja az Ukrajinszka Pravda nyomán a Portfolio.

"A NATO különböző koncepciókat elemez, többek között azt, hogy az ilyen rakétákat le kellene lőni, amikor azok nagyon közel vannak a NATO határához – de ezt az ukrán fél beleegyezésével és a nemzetközi következmények figyelembevételével kellene megtenni. Akkor a NATO-rakéták a Szerződés területén kívül találnák el az orosz rakétákat" - mondta a külügyminiszter-helyettes.

Andrzej Shejna azt követően jelentette ezt ki, hogy a vasárnap hajnalban, Ukrajna ellen indított orosz rakétatámadás során

egy orosz cirkálórakéta megsértette a lengyel légteret, 39 másodpercig Lengyelország területén repült.

Ráadásul ez nem az első ilyen eset, ahogyan arról korábban az Infostart is beszámolt, tavaly decemberben egyszer már előfordult, hogy orosz rakéta tévedt lengyel területre.

Radosław Sikorski lengyel külügyminiszter hétfő este tájékoztatta Jens Stoltenberg NATO-főtitkárt a történtekről. A lengyel külügyminisztérium bekérette a varsói orosz nagykövetet, ám az nem tett ennek eleget. Władysław Kosiniak-Kamysz lengyel védelmi miniszter azt mondta, Lengyelország választ fog adni a nagykövet viselkedésére - írja a lap.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.24. szerda, 18:00
Perlusz László
a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége főtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×