eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 16. vasárnap Jusztin
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Nyitókép: Pixabay

Felgyújtottak egy magyar állampolgárságú hajléktalant Ausztriában

Az ausztriai Grazban szombatra virradóra történt a borzalmas eset.

Egy 52 éves magyar férfit életveszélyes sérüléseket szenvedett Grazban, miután valaki felgyújtotta - írja az OE24 híradása alapján a 24.hu. A rendőrség közlése szerint a szemtanúk azt látták, ahogy nem sokkal éjfél után egy férfi egy világos színű kannával a kezében elsétál egy bolt előtt. Ezután vették észre a tüzet, illetve azt, hogy egy ember ég. A lángokat sikerült hamar eloltani, de a hajléktalan férfit így is kritikus állapotban szállították kórházba.

Szombat délután jelentették be a hatóságok, hogy sikerült azonosítaniuk egy 65 éves, orosz állampolgárságú férfit, akit a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítanak. A rendőrség szerint a támadó szintén hajléktalan és illegálisan tartózkodik Ausztriában.

Kihallgatásakor tettét nem vallotta be, annyit ismert csak el, hogy aznap este tüzet gyújtott, hogy felmelegedhessen.

Azt is megállapította a rendőrség, hogy a gyanúsítottnál látott kanna igazából egy táska volt, amit a gyanúsított mindig magánál hord. Megállapították, hogy a gyújtogatáshoz nem használtak égésgyorsító folyadékot.

Elke Kahr polgármester elítélte a bűncselekményt, és reméli, hogy az áldozat felépül. Embertelennek és kegyetlennek nevezte a cselekedetet, illetve a támadás szerinte megmutatja, milyen kiszolgáltatottak azok, akiknek nincs fedél a feje fölött. Azt is megjegyezte, hogy Grazban van elég hely a szállásokon, senkinek sem kellene az utcán aludnia.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×