eur:
385.9
usd:
355.33
bux:
0
2024. május 21. kedd Konstantin
Nyitókép: Pexels.com

Micsoda fordulat: vissza kellett adni a gyorshajtótól elkobzott autót

Ausztriában a március elseje óta érvényben lévő szabályok alapján már hat veszélyes gyorshajtó autóját kobozták el a hatóságok – de egyikük most visszakapta a sportkocsiját.

A megengedett legnagyobb sebességet jelentősen túllépő sofőrök nemcsak pénzbüntetést kapnak Ausztriában márciustól, hanem a jogosítványuk mellett az autójukat is elvehetik tőlük. Lapinformációk szerint már hat osztrák autós köszönhetett el kocsijától, amelyet árverésen értékesítenek majd. Egyiküknek azonban szerencséje volt, s noha elkobozták VW Sciroccóját, két hét után visszakaphatta.

A 28 éves férfi Bécsben a körgyűrűn száguldozott a megengedett 50 kilométer/óra helyett 114-gyel, ráadásul veszélyesen szlalomozott a kocsik között, ezért megállították a rendőrök. Nemcsak pénzbírságot szabtak ki rá a helyszínen, hanem elvették a jogosítványát, és ami még fájóbb lehetett, az autóját is. Az eset még március 3-án, vasárnap késő este történt, de két héttel később kiderült, a 64 km/órás sebességtúllépés még nem volt elég ahhoz, hogy végleg elköszönjön kedvenc járművétől.

A friss jogszabály szerint ugyanis csak akkor végleges az elkobzás, ha lakott területen 80-nal lépi túl a sebességhatárt, azaz ebben az esetben ha 130-cal hajt. Csak akkor vesztette volna el végleg a kocsi tulajdonjogát, ha visszaeső gyorshajtónak számítana – akkor már a 110 km/óra feletti gyorshajtás is elég lett volna –, mivel azonban tiszta volt az előélete, így 14 nap után átvehette az osztrák rendőrség semmeringi telephelyén az autót.

A Heute című lap beszélt is a férfival, aki elárulta, mivel a jogosítványát viszont még hosszú ideig nem kapja vissza, így azonnal el is adta az autóját.

Címlapról ajánljuk
Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak
Verőcei tragédia

Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak

A kishajót egy 190 lóerős motor hajtotta, ebből és a "nagy csattanásból" arra lehet következtetni, hogy erős volt a tempó - no meg a motorcsónak sérülései is ezt támaszthatják majd alá a Mahosz szóvivője szerint. A szállodahajó kapitánya segítség elmulasztása miatt őrizetben van.

Megrendítő vallomások a színészlegendától – könyv Benedek Miklósról

A Nemzet Színésze zárkózott ember hírében állt, idősebb korára azonban feloldódott, és megannyi sikeres szerep után a legnagyobb kihívással birkózott meg: saját magáról mesélt életrajzi könyvében, melynek megjelenését nem érhette meg, ugyanis január 9-én elhunyt. A könyv megírásában egy régi jó barát, Vajda Katalin volt a segítségére, akinek köszönhetően egy mellbe vágóan őszinte vallomást olvashatunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 20. 20:30
×
×
×
×