eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pexels.com

Micsoda fordulat: vissza kellett adni a gyorshajtótól elkobzott autót

Ausztriában a március elseje óta érvényben lévő szabályok alapján már hat veszélyes gyorshajtó autóját kobozták el a hatóságok – de egyikük most visszakapta a sportkocsiját.

A megengedett legnagyobb sebességet jelentősen túllépő sofőrök nemcsak pénzbüntetést kapnak Ausztriában márciustól, hanem a jogosítványuk mellett az autójukat is elvehetik tőlük. Lapinformációk szerint már hat osztrák autós köszönhetett el kocsijától, amelyet árverésen értékesítenek majd. Egyiküknek azonban szerencséje volt, s noha elkobozták VW Sciroccóját, két hét után visszakaphatta.

A 28 éves férfi Bécsben a körgyűrűn száguldozott a megengedett 50 kilométer/óra helyett 114-gyel, ráadásul veszélyesen szlalomozott a kocsik között, ezért megállították a rendőrök. Nemcsak pénzbírságot szabtak ki rá a helyszínen, hanem elvették a jogosítványát, és ami még fájóbb lehetett, az autóját is. Az eset még március 3-án, vasárnap késő este történt, de két héttel később kiderült, a 64 km/órás sebességtúllépés még nem volt elég ahhoz, hogy végleg elköszönjön kedvenc járművétől.

A friss jogszabály szerint ugyanis csak akkor végleges az elkobzás, ha lakott területen 80-nal lépi túl a sebességhatárt, azaz ebben az esetben ha 130-cal hajt. Csak akkor vesztette volna el végleg a kocsi tulajdonjogát, ha visszaeső gyorshajtónak számítana – akkor már a 110 km/óra feletti gyorshajtás is elég lett volna –, mivel azonban tiszta volt az előélete, így 14 nap után átvehette az osztrák rendőrség semmeringi telephelyén az autót.

A Heute című lap beszélt is a férfival, aki elárulta, mivel a jogosítványát viszont még hosszú ideig nem kapja vissza, így azonnal el is adta az autóját.

Címlapról ajánljuk
„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

Pál Csaba akadémikus biológus és csapata az Európai Kutatási Tanács támogatásával azt vizsgálják a következő években, hogy az újonnan fejlesztett antibiotikumok mennyire hatékonyak az ellenálló baktériumokkal szemben. A HUN-REN SZBK Biokémiai Intézetének tudományos tanácsadója az InfoRádióban elmondta: mivel a baktériumok egyre jobban képesek alkalmazkodni az antibiotikumokhoz, ma már sokkal veszélyesebbek, mint korábban.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×