eur:
390.91
usd:
366.69
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Sellwell/Getty Images

Németországban akadozik a légiforgalom

Több száz járatot töröltek csütörtökön Németország tizenegy repülőterén a biztonsági személyzet egynapos sztrájkja miatt.

A munkabeszüntetés miatt tizenegy repülőtéren szünetel a biztonsági ellenőrzés, emiatt az utazók a repülőterekre sem léphettek be.

A sztrájk Frankfurt, Hamburg, Bréma, Berlin, Lipcse, Düsseldorf, Köln, Hannover, Stuttgart, Erfurt és Drezda repülőtereinek működését érintette.

Németország legforgalmasabb légi csomópontján, a frankfurti repülőtéren a tervezett 1120 járatból 310-et töröltek, a biztonsági ellenőrzés szünetelt, így nem lehetett bejutni a tranzitváróba, és egyetlen utas sem szállhatott fel a repülőgépekre.

A frankfurti székhelyű Lufthansa légitársaság az érkező és átszálló utasok számára zavartalan működést ígért, de a frankfurti beszállás a sztrájk miatt nem volt lehetséges.

Berlinben az összes induló járat mellett számos érkező járatot is töröltek, csütörtök reggel a reptéri terminál kiürült.

Düsseldorfban az induló és érkező járatok harmadát törölték, a közeli Kölnben, ahol a sztrájkok már szerda este megkezdődtek, gyakorlatilag megszűnt a légi forgalom.

A többi repülőtéren, például a Lufthansa második legnagyobb csomópontjaként működő müncheni repülőtéren a munkabeszüntetés nem befolyásolta a légi közlekedés működését, itt a menetrendnek megfelelően közlekednek a repülőgépek.

Az egynapos sztrájkot meghirdető Verdi szakszervezet az órabérek 2,8 eurós (ezer forintos) emelését követeli bőkezűbb túlóradíjak mellett az ágazat 25 ezer dolgozójának nevében.

Címképünk illusztráció

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×