eur:
390.08
usd:
363.8
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Facebook/IstraMet

Óriási készültség Németországban – a legrosszabbra számítanak

Nem először fújtak riadót az elmúlt hetekben a német meteorológusok a téli időjárási viszontagságok miatt. Ezúttal rendkívüli jégesőre, sűrű havazásra és csúszós utakra figyelmeztettek.

Az ország több repülőterén már járatokat töröltek és késések várhatók. Hasonló megpróbáltatásokat jeleztek a vasúti társaságok is. Kora reggeli hírek szerint több német iskolában elmarad az oktatás.

Az eső, a jég és a hó már a hajnali órákban számos balesetet okozott. A ZDF televízió szerint egyedül Baden-Württemberg tartományban több mint harminc történt, mint ahogy hasonló baleseteket jelentettek a délnyugati Saar-vidék tartományból és Bajorországból is.

A meteorológusok szerint a hó és a jég a nap folyamán az utakon, valamint a légi és vasúti közlekedésben rendkívüli állapotokhoz vezethet.

Mindezt megerősíti, hogy a müncheni repülőtéren mintegy 250 járatot töröltek, de nem zárhatók ki további törlések sem. A frankfurti repülőtéren még súlyosabb a helyzet. Az illetékes hatóságok szerint a tervezett 1047 járatból a várható jegesedés miatt már előzetesen 570 törlésre került. Az utasoknak több repülőtéren is azt tanácsolták, hogy előzetesen tájékozódjanak járataikról a légitársaságoknál.

A szakértők szerint az időjárási viszontagságok mindenekelőtt az ország középső és déli részét érintik, havazással, jégesővel és rendkívül csúszós utakkal. A német meteorológiai szolgálat pedig úgy értékelte, hogy mindez csütörtök reggelig eltarthat.

A bajor hatóságok bejelentették, hogy a tartomány több iskolájában elővigyázatosság miatt elmarad az oktatás. Hasonló intézkedés történt több észak-rajna-vesztfáliai iskolában is.

A német állami vasúttársaság, a Deutsche Bahn honlapján arra figyelmeztetett, hogy több tartományban vonatkimaradások, illetve jelentős késések várhatók. Egyben felszólította az utasokat arra, hogy lehetőség szerint halasszák későbbre tervezett utazásaikat. Egyidejűleg garantálta, hogy már megvásárolt jegyeiket később is felhasználhatják.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×