eur:
389.63
usd:
362.09
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Drónok. Forrás: Getty Images
Nyitókép: Anton Petrus/Getty Images

Drámai felvétel egy ukrán dróncsapásról

Az ukrajnai harctereket egyre inkább a drónok uralják.

A kis méretű, úgynevezett FPV drónokat ezrével veti be mindkét oldal. A VR szemüveg segítségével irányított robotok elöl szinte nincs menekvés. Az X-n megjelent videó is egy ilyen esetet örökített meg, amikor egy ukrán drón pilótája nem hagyta elfutni a felderített ellenséget.

A szerencsétlen orosz katona hiába próbál menekülni, a mély hóban sokkal nehézkesebben mozog mint a körülötte repkedő drón. Látni, amint a becsapódást követő robbanás után, valami rakétaként a levegőbe repül. A videót közzétevő ukrán portál szerint az maga az orosz katona volt. De sokkal valószínűbb, hogy inkább a nála lévő lőszer, vagy gránát robbanhatott fel.

Mind az oroszok, mind az ukránok komoly erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy korlátozni tudják az ellenség drónjainak tevékenységét. Mint arról az Infostart is beszámolt, az eddigi tapasztalatok szerint erre a leghatásosabbak azok az elektronikai rendszerek, amelyek képesek megszakítani a drón és a kezelője közti rádió kapcsolatot, vagy össze tudják zavarni a robot iránytó rendszerét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×