eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Vlagyimir Putyin orosz elnök részt vesz az Orosz Energiahét nevű nemzetközi konferencián Moszkvában 2023. október 11-én.
Nyitókép: Krisztyina Kormilicina

Újabb kritikus orosz tábornokot találtak holtan - halálának oka egyelőre rejtély

Ismét rejtélyes körülmények között hunyt el egy előzőleg kritikákat megfogalmazó magas rangú orosz katonai vezető, csakhogy ezúttal a felesége is vele halt.

A 68 éves Vlagyimir Szviridov altábornagyot és feleségét, a 72 éves Tatjanát a hálószobájukban találták holtan – írja az Index. Korukra való tekintettel a halál nem meglepő, az viszont igen, hogy egyidejűleg hunytak el, az első vizsgálat szerint nagyjából egy héttel a holttestek felfedezése előtt – jelentette a Kyiv Post. Vlagyimir Szviridov 2005 és 2009 között az orosz légierő 6. hadseregének és a légvédelemnek volt a parancsnoka.

A házaspár halálát nem erőszak okozta, és mérget sem mutatott ki az első vérvétel, az viszont egyelőre nem derült ki az orosz Baza csatorna telegramos felülete szerint, valójában mitől haltak meg.

A tábornok parancsnoksága idején szóvá tette, hogy az orosz pilóták nem eléggé képzettek: „Egy pilótának évi legalább 100 repülési órával kell rendelkeznie a teljes harci készenléthez”. Hozzátette, ehelyett a katonai pilóták mindössze évi 25-30 órát vannak a levegőben. Egy másik interjúban aggályát fejezte ki, hogy a hadsereg gyengén képzett tiszteket nevezett ki parancsnoki posztokra.

A Kreml és az orosz állami média még nem kommentálta Vlagyimir Szviridov halálát, amely egy tábornoktársa szerint „abszurd” volt.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 16:00
×
×
×
×